Tieto och Cisco ska tillsammans ta fram en ny plattform för applikationer inom industriellt internet, baserad på Ciscos IOX.

Tidigare i år plockade Tieto in serieentreprenören Taneli Tikka för att leda bolagets satsning inom affärsområdet Industrial Internet. Och nu börjar resultatet av satsningen synas.

De båda bolagen uppger att de siktar mot en rad branscher. Allt från "tillverkande industri till hälsosektorn", beskriver de själva målgruppen i ett pressmeddelande.

Tieto är i och med det nya samarbetsavtalet det första nordiska bolaget som ska ta fram applikationer till Ciscos IOX-plattform.

Och Tieto konstaterar att deras Industrial Internet-plattform ska ge kunder möjlighet att koppla upp anläggningar, maskiner, bärbar teknik och andra föremål.

– Industriellt internet förändrar affärsverksamheten i grunden. Det som nu pågår är en industriell revolution och det kommer att fullständigt ändra ramarna för allt affärstänkande. Ingen bransch kommer att förbli sig lik, säger Taneli Tikka, chef för Industrial Internet-verksamheten på Tieto.