Managed Azure heter Qbranchs nya tjänst, där bolaget har haft som målsättning att komma runt de utmaningar som ofta står ivägen för att bolag ska lyckas fullt ut med sitt Microsoftmoln.

Qbranch riktar sig med tjänsten främst till företag som behöver mer datakapacitet. Tanken är att konsultbolaget ska hjälpa kunden att bygga ihop Azure med organisationens eget nätverk. Därefter ska kunden genom självbetjäning kunna anpassa den till olika behov samt ha kontinuerlig kontroll över sina molnbaserade it-kostnader.

– Många företag, särskilt de större, ställer en mängd krav på hur datatjänster ska utformas, hanteras och levereras. Dessa är ofta svåra att leva upp till när de använder kapacitetstjänster som Azure. Det finns ett behov av att anpassa tjänsten till kraven, och det kan vi nu ordna, säger Jan Hellgren, strategichef på Qbranch om tjänsten, som även fick pris av Microsoft som bästa tjänst inom kategorin Cloud Platform vid den stora partnergalabn den 30 september.

– Vi är mycket glada och stolta över att ha vunnit Microsoft Partner Awards med vår tjänst. Det senaste tillägget till vår tjänst är att vi kan erbjuda ett svenskbaserat datacenter i samma lösning för kunder som inte vill lägga sitt data utomlands, säger Jan Hellgren.

– Qbranchs tjänst ger en enkelhet för kunden att använda fördelarna med molnet genom att de använder en självbetjäningsportal där Qbranch samtidigt hjälper till att uppfylla kundens krav på säkerhet, hantering och övervakning. Qbranchs angreppssätt är i nuläget ledande utifrån att kombinera enkelhet och självbetjäning för kunden med sin tunga kompetens inom Azure, säger Jonas Alstermark, som är ansvarig för Small & Midmarket Solutions and Partner Group på Microsoft i ett pressmeddelande.