När IBM rapporterade resultatet för sitt tredje kvartalet var det inga muntra siffror. Och även i Sverige anser it-jätten uppenbarligen att kostnaderna är för höga, något som medfört att man kontinuerligt rensar i leden.

Enligt vad IT24 erfar har IBM Svenska under de två senaste åren gått ut med erbjudanden om avgångsvederlag till cirka 1 200 anställda.

Under förra sommaren ska erbjudandet ha legat på en månadslön per anställningsår, med ett maxantal på 14 månadslöner, och de som hade fyllt 60 ska ha fått ett pensionserbjudande, som innebar 60 procent av lönen fram till 65 års ålder.

Och nu i våras gick samma erbjudande ut igen, och återigen ska det ha riktat sig till lika många. Och under samma period har allt fler tjänster flyttats till lågkostnadsländer.

IBM är knappast känt för att kommentera detaljer i onödan, och föga förvånande utgör det här fallet inget undantag. Presschef Lennart Malm säger att han inte vill svara på frågor om sådant som redan har passerat.

– Det är ingenting vi kan kommentera. Och jag har inte tillgång till ny information. Det här är en omstrukturering som ständigt pågår, säger han och påpekar att han inte heller kan svara på hur många som har valt att nappa på erbjudandet.

– Vi kommenterar inte vår personal på det sättet. Den publika information som finns är det som står i de offentliga rapporterna.

I de offentliga rapporter som finns att tillgå står det att IBM Svenska i december 2013 hade 2 341 anställda. I december 2012 hade bolaget knappt 400 fler anställda, 2 732. Och i december 2011 utgjordes den svenska styrkan av 2 807 personer.      

Enligt IT24:s källor har hårdvarusidan fått ta rejäla smällar, inte minst ska bolaget ha haft det tufft ekonomiskt med stordatorserien System Z. Men det finns även andra delar som brottats med problem. Exempelvis har IBM tappat en del åtaganden hos Nordea, vilket också har inneburit en del förändringar.

Lennart Malm vill inte kommentera huruvida hårdvarusidan drabbats eller inte.

– Jag kan inte kommentera det, det är en ständig rörelse, säger han igen.

En annan orsak till att bolaget har minska sin svenska styrka ska vara att många av de centrala funktionerna har samordnats på europeisk nivå.

– Inte mer än vad som redan har pågått. Vi är som sagt ständigt i rörelse. Det har vi alltid varit, och kommer alltid att vara. Men vi letar hela tiden efter folk att anställa också, säger Lennart Malm.