Iseptember öppnade den danska operatörens svenska verksamhet plånboken för att köpa skånska Viridis IT.

Nu väljer svenska TDC att skapa en ny enhet, IT Solutions, där det förvärvade bolaget och systerföretaget TDC Hosting ingår. Den nya enheten ska fokusera på it/datacenter-tjänster.

Enligt TDC kommer Viridis IT vara fullt integrerade hos sin nya ägare från och med årsskiftet. Och det blir Viridis vd Stefan Andersson som kommer att vara affärsenhetschef för den nya enheten IT Solutions.

– För kunderna inom företagen och organisationerna skapas ett bredare it-erbjudande från en leverantör tillräckligt stor för att vara långvarigt stabil, men tillräckligt liten för att vara snabbfotad. Vi kommer att erbjuda dedikerade IT Solutions-säljare på flera orter, och dessa kommer att ha en bred kunskap i it-specialister bakom sig. Jag ser fram emot denna satsning och fördelarna som den kommer att ge våra kunder, partners och medarbetare, säger Stefan Andersson.  

– Med den nya enheten IT Solutions skapas ytterligare en dimension i TDC:s erbjudande. Att samordna svenska hostingverksamheten med Viridis är ett naturligt steg för oss då TDC:s kunskap inom operatörs- och integratörsverksamhet kompletteras med deras spetskompetenser inom it/datacenter, kommenterar vd Erik Heilborn saken i ett pressmeddelande.