Igår var det inflyttning för SAP i de nya lokalerna på Sveavägen 44. Och som många andra bolag i branschen har SAP valt att satsa på ett aktivitetsbaserat kontor. De nya lokalerna, där runt 170 anställda ska husera, är på 2 200 kvadratmeter, och har, enligt SAP tysta rum, bibliotek, flexibla konferensrum, tågkupéer och sofflandskap.

Dessutom finns ett speciellt demoområde där kunder och partner ska kunna ta del av SAP:s mjukvarulösningar.

– Vi vill att det ska vara enkelt och roligt att arbeta hos oss och med oss. I dag vill våra kunder och partner samarbeta runt idéer och projekt på ett helt annat sätt än tidigare. Det har blivit snabbare puckar och kortare ledtider, men det krävs också funktionsövergripande tankesätt och helhetsgrepp. Det är då de verkligt smarta lösningarna kommer till – kreativa lösningar som ger företagen just de fördelar de inte haft eller tänkt på förut. Därför vill vi ha lokaler som inspirerar och motiverar våra medarbetare att tänka och arbeta på ett nytt sätt för våra kunder, säger SAP:s Sverigechef Anders Schyllert.

SAP lyfter även fram att bolagets miljöarbete gynnas av de nya lokalerna, som beskrivs som ”mycket energieffektiva”. Dessutom har bolaget valt att ersätta de tidigare tjänstebilarna med elbilar, hyrcyklar och SL-kort för kundbesök.