I september stod det klart att CGI:s chef inom offentlig sektor Bengt-Göran Kangas valde att hoppa över till nysatsande outsourcingjätten CSC. I en intervju senare samma månad berättade dock CGI:s Sverigechef Pär Fors att en ersättare redan var rekryterad, och skulle vara på plats i december.

Nu kan CGI även namnge den nya chefen för det för bolaget så viktiga området. Det blir Microsoftprofilen Julie Améen som framöver kommer att kunna titulera sig ansvarig för Government på CGI Sverige.

Hon börjar den nya rollen den 15 december. Julie Améen kommer närmast från en lång karriär på Microsoft, där hon har haft många ledarroller, senast som försäljningschef mot just offentlig sektor. Det uppdraget innebar att hon och hennes team ansvarade för de 28 största kommunerna och myndigheterna i Sverige.

Innan det uppdraget har hon bland annat varit projektledare och konsult på Microsoft och Ericsson.

– Julie har både en gedigen erfarenhet av offentlig sektor och en förmåga att tänka nytt och se möjligheterna med it när det gäller att effektivisera olika offentliga verksamheter. Hon har en stor förståelse för kommuner och myndigheters utmaningar och dessutom ett starkt affärsorienterat ledarskap. Vi är otroligt glada att ha Julie ombord, säger CGI:s Sverigechef Pär Fors om sitt nyförvärv.