I början av 2013 lämnade Lars Nyberg vd-posten på Teliasonera. Något som var oundvikligt efter alla turer i österled. Själv sade han att han gick eftersom han ”saknade styrelsens stöd”.

Han gick knappast lottlös därifrån. Med närmare 38 miljoner som taxerad förvärvsinkomst toppar han årets lista, där vi lyfter fram 291 branschprofiler.

Hur såg det ut förra året? Här är lönelistan för 2013.

Från toppen av listan är det annars tydligt att spelbranschens profiler fortsätter att casha in rejält. Bland listans sju toppnamn verkar fyra i den allt mer lukrativa branschen. Då kan man ändå konstatera att mannen som gett spelguldet ett ansikte, Markus ”Notch” Persson, inte är en av dessa fyra, han ligger först på 19:e plats på listan.

Som vanligt har vi ett antal nolltaxerare på listan. I år utgörs de av Arnaud Linquette, vd på Xerox, Phone Houses vd Daniel Lindholm samt Eworks nyligen tillträdda vd Zoran Covic.

Löneuppgifterna är hämtade från Skatteverket och baseras på siffran för taxerad förvärvsinkomst 2013.

I en tidigare version av listan blev nummer 11 på listan, Olof Sand, tidigare vd på Proact, sammanblandad med sin efterträdare. Vi ber om ursäkt för detta.