Mathias Leonardsson kommer närmast från konsultjätten CGI, där han varit ansvarig för Norrköpingskontoret, samt för ett antal större kunder inom offentlig sektor.

Nu blir hans uppdrag att leda Lan Assistans östgötska konsultsatsning.

– Det känns väldigt kul att komma till ett bolag som gör den här satsningen i Östergötland och det skall bli jättespännande att få leda det här affärsområdet, säger han om det nya uppdraget.

Lan Assistans säger att man vill fortsätta på inslagen väg, det vill säga med att fördjupa samarbetet med lokala kunder.

– Vi är glada över att ha Mathias ombord Jag är övertygad om att han kommer att leda affärsområdet med bravur. Detta är en bra start på 2015, och bara början av vår business- och konsultverksamhetssatsning, säger vd Attila Földhazi.

Enligt Lan Assistans vd har bolaget numera tre utpekade affärsområden.

Utöver Östgötamarknadens business- och konsultverksamhet är det flashlagringslösningar från leverantören Pure Storage och konceptet kompetens-pc som gäller.

– Vi kommer därmed att leverera teknisk specialistkompetens, drifttjänster och skräddarsydda it-lösningar. Vi är övertygade om att marknaden i Östergötland behöver en stark lokal it-partner som har snabba beslutsvägar, är engagerad och som har full förståelse för kundernas utmaningar och möjligheter, säger Attila Földhazi.