Kvartetten som drar igång nya bolaget 3A-it utgörs av de fyra branschrävarna Claus Hougesen, Peter Trans, Kim Holtum Schouw och Carsten Ritzau.

Det var ganska exakt ett år sedan som koncernchefen lämnade Atea efter en lång resa. Nu är han alltså tillbaka och köpet av Informationstekniks verksamhet i Danmark och Sverige är starten på att etablera en ny it- infrastrukturleverantör i Skandinavien.

Informationsteknik, som jobbar med AV och videolösningar till stora privata och offentliga kunder, har 80 medarbetare i Köpenhamn, Århus, Stockholm och Malmö och omsätter runt 150 miljoner danska kronor.

– Informationsteknik är den perfekta plattformen för 3A-it under uppbyggnaden av Skandinaviens prioriterade leverantör av it-infrastruktur. Vi kommer att arbeta med branschens duktigaste personer som sätter en ära i att leverera hög kvalitet och alltid strävar efter att uppfylla kundernas önskemål, säger Claus Hougesen om det nya bolaget och dess ambitioner.

3A-it:s verksamhet låter inte helt obekant om man jämför med hans tidigare uppdragsgivare Atea.

Det nya bolaget beskrivs nämligen som en ”it-leverantör med fokus på lösningar inom klienter, datacenter/molnlagring, nätverk och AV/video” som dessutom ska lansera ett nytt servicekoncept som ”professionellt hanterar en multiklientmiljö på den moderna it-arbetsplatsen”, och som innefattar livscykelhantering av bärbara och stationära datorer, surfplattor, smartphones, video och mötesrum.

Dessutom ska bolaget ha en e-handelsplattform som ska lanseras under andra kvartalet.

– Vi ser en stor potential i att skapa en fokuserad leverantör av it-infrastruktur som förstår kundernas behov av exakta produktleveranser i kombination med produktnära tjänster och konsultservice till konkurrenskraftiga priser, säger Claus Hougesen, som förklarar namnvalet 3A-it med att det ska signalera soliditet, hög kvalitet och fokus på it.

Och även viljan att sätta upp ambitiösa tillväxtmål känns igen från hans tid på Atea.

– Vår ambition är att etablera en it-leverantör med starkt kundfokus och en organisationskultur med stor öppenhet, ärlighet och gott humör. Ambitionerna för 3A-it är att nå upp till en omsättning på över 1 miljard danska kronor och ha fler än 300 medarbetare inom ett par år. Vi gillar att sätta upp ambitiösa mål och tycker att det är kul att jobba hårt för att nå målen, säger Claus Hougesen.