Omsättningen landade på 92 miljoner kronor, och det är enligt vd Håkan Svanberg all-time-high för det nuvarande K3 Nordic.

Och det är en uppåt Håkan Svanberg som redan verkar ha påbörjat laddningen för bolagets stundande och oväntade äventyr i Österrike. Han ringer nämligen tillbaka strax efter dagens skidtur i Kilsbergen.

Och det är framför allt sista raden som glädjer honom i det senaste årsresultatet.

– Omsättningen har varit ganska stabil, men vi tjänar fem miljoner, så vi ökar vinsten med nästan 40 procent, säger han och konstaterar att det finns flera anledningar till det, men den främsta är tämligen enkel.

– Vi har vunnit några större kunder.

Några namn på kunderna säger han dock inte att han kan gå ut med.

Däremot berättar han gärna om hur bolaget har stöpts om under det senaste verksamhetsåret. Licensförsäljningen är fortfarande en viktig del, men utvecklingen i branschen har krävt en del ändringar i hur man jobbar.

– Vi jobbar med mer tjänster idag och med att hjälpa företag med analyser. Vi debiterar lite fler timmar än tidigare, det går inte att bara vara återförsäljare. Licensintäkterna minskar, så vi vänder det mer mot att sälja konsulttimmar.

I somras tog K3-bolaget Nord IT även över att antal kunder från Caperio. Den satsningen kunde ha gått bättre, men Håkan Svanberg säger att han är hoppfull kring det nya bolaget.

– Nord IT är ett separat bolag. Det har rullat på, men startsträckan har varit längre än vad vi hade trott. Men som komplement och med samarbete med Caperio så tror jag att det på sikt kommer att bli bra.

Vad är det som har gått fel?
– Det handlar främst om att vi ska slå oss in på en marknad där vi inte varit förut.

Och så var det det där med nya äventyr i Österrike. K3 Nordic har idag 36 medarbetare, alla i Örebro, men kunder i andra nordiska länder.

Och även när alplandet ska läggas till inom verksamheten kommer arbetet att bedrivas från Örebro.

– Det är i samarbete med HP har vi valt att satsa i Österrike. Vi ska sälja HP:s Care Pack, säger Håkan Svanberg och utvecklar:

– Vi vill expandera och frågade om det fanns något land där vi kunder göra det. HP hade inga bra återförsäljare i Österrike. Nu har vi anställt två tysktalande säljare, så nu kommer vi att sälja supportavtal i ytterligare ett land.