Oracle har skrivit ett avtal med Commerz Real om en flytt av det svenska huvudkontoret till Skanskas gamla lokaler vid Solna Port.

Det innebär att it-jätten lämnar Kista, där man har suttit sedan 2000. De nya lokalerna vid Solna Port utgörs av kontorsytor på ungefär 4 000 kvadratmeter, fördelade över två våningsplan.

”Bättre kommunikationer, modernare lokaler, minskat behov av fysiska arbetsplatser samt en önskan om att flytta närmre Stockholms nya tillväxtområde inom digital transformering ligger bakom beslutet”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

”Med det centrala läget precis vid E4:an så kommer Oracles skylt att synas för alla som åker in till Stockholm”, konstaterar bolaget vidare.

Enligt planen ska flytten ske i november.

Och Sverige-vd Chris Berry ser fram emot flytten och låter alt annat än nöjd över Kista.

– Det kändes som vi kommer vara mer nöjda någon annanstans. Det är i Solna det händer grejer, säger han och utvecklar vad som ligger bakom beslutet.

– Vi hade en dialog med hyresvärden, men tittade även på andra alternativ. Och Kista har gjort sitt, kände vi. Det är inte dit de nya spännande bolagen flyttar. Det kanske var hett för 20 år sedan, men vi kommer inte att sakna Kista.

Vad var det som avgjorde till Solnas fördel?

– Det handlar inte om pengar, utan det kommer snarare att kosta oss en slant att flytta. Det är mer känslan man får, och inte minst inställningen hos den man förhandlar med. Nu flyttar vi dessutom till ett hus som ska renoveras helt. Vi ville ha ett nytt och fräscht kontor och vi kommer att sitta högst upp med utsikt över Hagaparken.

Precis som många andra bolag i branschen passar Oracle på att avskaffa alla fasta arbetsplatser, och istället satsa på flex office-konceptet.