Polar CapeVd Simon Forshaw säger att det svenska konsultbolagets inriktning med seniora konsulter, som tar hjälp av testare och utvecklare vid bolagets nearshore-center i Makedoniens huvudstad Skopje, har funkat bra hittills.

Och det är med den affärsmodellen man nu väljer att äntra en ny marknad genom det nya kontoret i Amsterdam.

– Vi ska jobba med en stor pan-europeisk telekomkund. Vi fick uppdraget efter rekommendation från en som jobbat med oss i Sverige. Vår approach med seniora konsulter, och duktigt folk i Skopje, funkar bra i Sverige, och vi tror att det går hem i Nederländerna också, säger han.

Polar Cape har idag 26 anställda i Sverige, och 16 personer på plats i Makedonien. Simon Forshaw säger att det har varit en medveten strategi att växa i det han kallar rätt takt.

– Vi växer organiskt för att hålla riskerna nere. Fokus ligger på kvalitet och att ha nöjda medarbetare. Det är vi stolta over att vi har, säger han och nämner dels sjundeplaceringen på A Great Place to Works lista förra veckan, dels Polar Capes placering på Cinodes lista över de konsultbolag med bäst vinstmarginal, där den senaste marginalen låg på 14 procent.

När det gäller nearshoringdelen har bolaget alltså valt att satsa på Makedonien.

– Det är ett land som ligger bra till på utvecklarsidan. Regeringen har satsat mycket på it, men samtidigt har vi sett att det inte är lika tätt mellan it-bolagen där som det är i exempelvis Baltikum, konstaterar Simon Forshaw.