ipeer
"Kortare svarstider och en prisvärdare lösning anpassad till oss", säger Vintjänstens Gustav Yderland om vad som avgjorde till Ipeers fördel.

Vintjänsten driver vinklubbar med drygt 400 000 medlemmar och är därmed störst i Sverige. Företaget sköter bland annat hemleveranser av kvalitetsviner, via fem e-handelssajter.

Affären med Ipeer innebär att Vintjänsten flyttar de fem e-butiker med tillhörande varumärken och it-miljöer, inklusive Linux- och Microsoft-baserade system, till den nya molnleverantören.

Affären byggde på en prioritering av kompetens och flexibilitet, snarare än att bara få standardiserad it på kran, säger Vintjänstens teknikdirektör Gustav Yderland.

– Kortare svarstider och en prisvärdare lösning anpassad till oss hos Ipeer är viktigt för oss. Men förmågan att också få kringtjänster, samt specialister för underhåll, uppdateringar, konfigurering och optimering av systemen blev avgörande, säger han.

Flytten sker från flera globala molntjänster och ska leda till ökad flexibilitet och kostnadseffektivtet, då en enda leverantör tillhandahåller tjänsterna.

Den nya miljön är företagsanpassad och innefattar dedikerade värddatorservrar via tjänsten Hosted VMware, vilket bland annat ska leda till kortare svarstider och mer kundanpassade erbjudanden.

– På Ipeer är vi stolta över att få bistå Vintjänsten när företaget nu förbättrar kundupplevelsen ytterligare, säger Erik Arnberg, som är marknadschef på Ipeer.