veeam
"Cygate med Ipeer har på kort tid blivit vår största service provider i Sverige", säger Veeams Nordenchef Linus Svensson.

Veeam har sedan tidigare haft flera platinapartners, men vid årsskiftet höjde bolaget kraven och nedgraderade alla till status guld. Cygate/Ipeer är nu först att återfå statusnivån Veeam Platinum Partner, vilken innebär att Cygate kommer att bli först att aktivera extern molnbackup med Veeam Cloud Connect.

För Cygates del innebär det att man automatiskt blir ett alternativ för molnbackup för Veeams tusentals svenska kunder, och enligt det Teliaägda bolaget blir den nya lösningen tillgänglig från datacenter i Karlstad, Stockholm och Malmö under våren.

– Med Veeam Cloud Connect kan vi erbjuda en fantastiskt enkel offsitebackup och supersnabb återställning från den största leverantören på området i Sverige idag. Lösningen kompletterar väl vårt erbjudande i synnerhet mot midmarket och offentlig sektor och vi har många kunder som frågar efter den, säger Niclas Alvebratt, som är teknisk chef på Cygates affärsenhet Cloud.

– Cygate med Ipeer har på kort tid blivit största service provider hos oss i Sverige genom sin förmåga att ge kunderna det de vill ha. Vi är glada att de fortsätter i denna riktning. Med Veeam Cloud Connect kan Cygate tillsammans med Veeam hjälpa företag att se till att data, system och applikationer alltid är tillgängliga, säger Veeams Nordenchef Linus Svensson.