ntt
NTT Com Securiy, med Nordenchef Fredrik Olsson, siktar på att utöka sin nordiska styrka med 50 personer.

För fyra år sedan köptes det svenska säkerhetsföretaget Secode upp av japanska telekomjätten NTT Com.

Och sedan dess har de japanska ägarna valt att bygga vidare på den nordiska verksamheten. Och ska man tro Nordenchef Fredrik Olsson ska tillväxten fortsätta för NTT Com Security, som idag fungerar som ett av NTT:s globala nav för att analysera kundernas säkerhetsutrustning.

Fredrik Olsson klev in som Nordenchef för två och ett halvt år sedan, och han säger att målet är tydligt: att bli den största it-säkerhetsleverantören i Sverige.

Innan årsskiftet hoppas företaget att man har utökat sin nordiska styrka från 100 till 150 anställda. Samtidigt öppnar även företaget för att göra nya förvärv lokalt.

– NTT Com och NTT Holding har köpt en hel del bolag totalt sett. Just nu hanterar vi globala kunder från USA, Tyskland, Storbritannien och Japan här, och det börjar trilla in allt fler globala kunder, säger Fredrik Olsson.

Totalt sett har den nordiska verksamheten idag runt 100 anställda. Av dessa sitter 70 sitter i Sverige och resten i Norge.

De två nordiska groc:arna, som Fredrik Olsson kallar det, det vill säga global risk operation center, ligger i Arendal och Göteborg. Resten av den nordiska styrkan, främst konsulter och säljare finns på det tidigare Secodekontoret i Stockholm.

– Vi rekryterar hela tiden och ser stort behov av våra tjänster. Just nu är vi på jakt efter konsulter, säljare och analytiker. Under 2015 siktar vi på att vara 150 personer i vår leveransorganisation, säger Fredrik Olsson och hävdar att NTT Com Security har en särställning i världen inom it-säkerhet

– Vi är bäst i världen på detektion, det vill säga, det finns ingen annan som har samma kapacitet att upptäcka nya attacker, var de riktas och var de kommer ifrån. Våra övervaknings- och konsulttjänster efterfrågas redan i dag av många svenska storföretag som förstått vikten av ett ökad it-skydd. Dock är medvetenheten fortfarande låg visar våra undersökningar. Ofta kontaktas vi när någonting redan har hänt. Vi säljer en trygghet, att företag kan lita på att vi hittar och åtgärdar de attacker som sker mot våra kunder.