sigma
Patrik Suu ska leda det nya Sigmakontoret i Varberg.

Det nya kontoret slår upp portarna på onsdag och blir Sigmas första representation i Halland.

Kontoret kommer att ligga bredvid Varbergs Stadshotell, och kontorschefen Patrik Suu lovar bandklippning, inspirationsföreläsning och mingel.

– Sigmas verksamhet bygger på närhet till våra kunder, geografiskt och branschmässigt. Genom att finnas lokalt här i Varberg kan vi bättre förstå våra halländska kunders behov och förutsättningar, säger han och säger så här om hur många som kommer att jobba på Varbergskontoret.

– Till en början kommer konsulter från Halland som redan jobbar på Sigma ta chansen att slippa pendla några dagar i veckan. Sigma har ett utvecklat mobile worklife-koncept som innebär en flexibel och mobil arbetsmiljö. Det passar väldigt bra ihop med vår lokala förankring och skapar trivsel hos våra medarbetare. Man kan ha världen som arbetsplats. Från Varberg.

Redan under fjolåret skapade Sigma ett närmare samarbete med kunderna som framför allt lockat bolaget till regionen, Vattenfall IT och Ringhals. Och Henrik Olsson, enhetschef för projekt på Vattenfall välkomnar etableringen:

– Jag tycker att det är viktigt med lokal förankring både av ekonomiska skäl men även för stabiliteten. Det kommer att bli lättare att engagera resurser från närområdet då kostnaderna är lägre än om man har långa resvägar. Vi tror även att det kan bli längre och stabilare relationer om man är väl förankrad i regionen, säger han.