Affären innebär att Bovision väljer Ipeers molntjänster för att drifta en ny sökmotorbaserad bostadssajt.

ipeer
Peter Rydås, vd Bovision

Bytet till Ipeer är en följd av att Bovision senare i vår lanserar en ny bostadssajt, som är sökmotorbaserad.

Den ny lösningen bygger på Ipeers VMware-baserade molntjänst Hosted VMware. Kriterierna bakom valet av leverantör är bland annat kundreferenser, prestanda och pris.

Bovision beskriver satsningen som den största på 20 år, som ska leda till den första sökmotorbaserade bostadssajten i branschen, som bygger på teknik från Findwise och som ger besökarna möjligheter att genomföra sökningar liknande dem på Googles sajter.

Enligt Bovisions vd Peter Rydås vill allt fler bostadsspekulanter söka efter allt fler personligt anpassade kriterier, exempelvis renoveringsbehov, graden av nyrenovering, men också utifrån vilka golv som finns, närhet till närmaste stad och kommunikationer, samt utsikt och annat.

– Vår nya snabba söksätt förbättrar möjligheterna för köpare, mäklare, säljare och inte minst, för Googles sökspindlar, säger han.

Bovision kan samtidigt släppa backend-hanteringen och fokusera på de kundinriktade frontend-systemen.

– Bovision tar ledartröjan i branschen när de nu blixtsnabbt ger kunderna relevanta svar på exakt de frågor som ställs, säger Erik Arnberg, som är marknadsansvarig på Ipeer.

Den nya sajten Bovision.se släpps i betaversion, men det gamla sökgränssnittet kommer att finnas fortsatt finnas tillgängligt.