tacton
Christer Wallberg, vd på Tacton Systems

Samarbetet bereder väg för Tactons expansionsplaner på den nordamerikanska marknaden.

Tacton ser framför allt stora möjligheter att expandera inom cpq-mjukvara, för bland annat prissättning och konfiguration av produkter.

Tacton har sedan tidigare en position i USA, och får genom Technicon en ny partner inom säljautomation, visualisering och e-handelssystem som är inriktad på tillverkande företag.

Technnicon kan även bli en dörröppnare i USA när det gäller storkunder, då företaget är partner till bland annat SAP och Autodesk.

– Vi utökar snabbt på ett antal marknader. För att kunna göra detta på ett kontrollerat sätt behöver vi professionella partner som vi kan lita på och arbeta med, säger Christer Wallberg, vd på Tacton Systems.

Technicon ska sälja och installera hela Tactons produktsvit, inom exempelvis automatisering av säljflöden. Till dessa kan Technicon erbjuda lösningar för hantering av produktinformation, pim, samt inom exempelvis visualisering.

– Tacton erbjuder en högklassig mjukvarulösning och vi har de tekniska kunskaperna och förståelsen för hur tekniken ska användas i tillverkningsindustrin. Tillsammans blir vi ett fantastiskt team, säger Mark Keenan, som är vd för Technicon.