candidator
Johan de Verdier, vd Candidator

Det var i slutet av 2014 som Candidator köpte Knowits Bergenbaserade dotterbolag Knowit Services. I samband med det aviserades även en satsning på den norska marknaden.

Ett treårigt kontrakt har nu tecknats där Protan, som jobbar med membranteknologi, har valt att lägga sin it-drift hos Candidator.

Protan har 650 anställda och försäljning i över 15 länder.

– Vi väljer nu att gå från intern till extern it-drift. Avtalet omfattar driften av alla system – även de mest kritiska som styr vår produktion, säger Protans cio Vidar Bakken.

– Vi är mycket nöjda över att Protan har valt oss som samarbetspartner. Genom att överlåta den operationella it-driften till oss är vi övertygade om att företaget kommer att lyckas med sin målsättning att frigöra resurser till mer verksamhetsnära uppgifter, säger Lars Solbakken, vd på Candidator Norge.

Och koncernchef Johan de Verdier är påtagligt nöjd över den norska genombrottsaffären.

– För Candidator är denna affär en viktig milstolpe då vi nu ser effekten av att finnas i både Norge och Sverige. Att få en så namnkunnig och professionell kund som Protan, där vi på Candidator tar det bästa från både Norge och Sverige är nästan overkligt bra, säger han.