spotifyAnna Lundin tar över stafettpinnen som differensexpert, difference maker från Lisa Parfelt, som har haft tjänsten under den stipulerade ettårsperioden.

Utbildningen består av en trainieetjänst nära Spotifys högsta ledning och en chans att skräddary arbetsuppgifterna, efter eget intresse och företagets behov.

Anna Lundin tillträder sedan hon fått ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year, som delas ut av Handelshögskolan varje år i samarbete med Spotify.

Grattis, hur ser du på utnämningen?
– Det ska bli jättekul. Det var många duktiga kvinnor med och det är hedrande att ha blivit utvald, samtidigt som det innebär en intressant kombination av bransch- och teknikkunskaper. Samtidigt handlar det om att träffa mycket människor och innebär även en hel del resande.

Vad ska du göra, konkret? 
– Det är en traineeutbildning där jag kommer att arbeta ihop med Spotifys ledning, däribland Martin Lorenzon och Daniel Ek, samt den övriga ledningsgruppen. Det handlar om att sitta med i ledningsgruppen och planera, men inte besluta något.

Vad har du för bakgrund?
– Ursprungligen är jag från Göteborg, men flyttade till Stockholm för att läsa in en kandidatexamen i finansiell redovisning och marknadsföring. Därefter arbetade jag några år och började sedan på deras masterprogram i marknadsföring och media, som jag nu är klar med.

Konkurrensen hårdnar ju för Spotify och andra musiktjänster, hur ser på din roll i den utvecklingen? 
– Jag har inte börjat än, men min personliga uppfattning är att musiktjänster är en marknad som ökar fort där en spännande utveckling sker. Visst blir konkurrensen hårdare, men samtidigt finns fortfarande väldigt många människor som inte lyssnar på strömmad musik och en spännande utmaning är hur man ska attrahera dem.

Sker det någon förändring i rollen, när du tar över efter Lisa Parfelt?
– Det får framtiden utvisa, men hon har arbetat mycket med eventet Symposium i juni. Rollen som difference maker är flexibel och ger stora möjligheter att skräddarsy arbetsuppgifterna. Jag har en inriktning mot finansiell ekonomi, redovisning och styrning. Så det är inte omöjligt att jag kommer att ägna mig mer åt sådana frågor än min föregångare.

Fakta

Anna Lundin hon fått ledarskapsstipendiet Female Economist of the Year från Handelshögskolan i Stockholm, där hon tidigare har läst in en kandidat- och masterutbildning.

Priset, som instiftades 2001, utgörs sedan i fjol av specialisttjänst på Spotify, i nära samarbete med företagsledningen.

Anna Lindin ska bland annat arbeta med inriktning mot marknadsföring och profilering, som difference maker.

Symposium är ett event som äger rum i mitten av juni, där bland annat Avicii, men också Facebook-grundaren Mark Zuckerberg och Teslas Elon Musk, närvarar.