teknikmagasinet
Sarah Falk blir ny vd på Teknikmagasinet.

Prylkedjan Teknikmagasinet har idag 119 butiker, varav 80 ligger i Sverige, och runt 400 anställda. Under räkenskapssåret som avslutades i april 2015 redovisade bolaget en omsättning runt 900 miljoner kronor.

Nu får bolaget en ny huvudägare i riskkapitalbolaget Segulah, som har tecknat ett avtal om att förvärva 75 procent av aktierna.

Ny vd i och med köpet blir veteranen Sarah Falk, som har varit inom Teknikmagasinet i 18 år.

Segulah uppger att deras plan är att öka antalet butiker och satsa på webben.

– Vi tror att man kan växa antalet butiker ganska mycket. I Sverige, men framförallt i Norge och Finland där Teknikmagasinet bara har börjat sin resa. Vi siktar på att öppna minst 15 nya butiker per år de kommande åren. Webbförsäljningen är en liten del av omsättningen idag. Där kan vi göra ganska mycket genom att expandera och integrera verksamheten, säger Henrik Lif, partner på Segulah Advisor till Veckans Affärer.

Tidigare vd:n Jannis Östlund och Urban Printz, som båda var med och grundade bolaget 1989, samt övriga i ledningsgruppen, kommer även fortsättningsvis vara stora aktieägare i bolaget.

– Vi är mycket nöjda med att få Segulah som ny majoritetsägare och välkomnar deras stöd när Teknikmagsinet nu tar nästa steg i expansionen. Som en del av denna process överlämnar vi det dagliga ledarskapet till nya vd:n Sarah Falk och övriga medlemmar i ledningen. Vi kommer att även fortsättningsvis stödja verksamheten genom vårt arbete i styrelsen, säger Jannis Östlund och Urban Printz unisont i ett pressmeddelande.

Henrik Lif på Segulah vill inte avslöja hur mycket man betalar för sina 75 procent. När det gäller framtidsplanerna för bolaget säger han att till Veckans Affärer att det mycket väl kan bli aktuellt att notera Teknikmagasinet.

– Teknikmagasinet är ett intressant börscase. Idag är det för litet, men givet att vi lyckas med våra expansionsplaner så bör bolaget vid vår försäljningstidpunkt vara lämpat för börsen.