nexus
Lars Pettersson gör comeback i it-branschen när han tar över som koncernchef på säkerhetsbolaget Nexus.

I mars stod det klart att den före Atea-bossen lämnade affärsinformationskoncernen Bisnode efter fyra år. Och från och med idag är han tillbaka i it-branschen på allvar.

Nu tar han nämligen över som koncernchef på säkerhetsbolaget Nexus, och ersätter därmed Peter Gille, som har lett bolaget under ett knappt decennium.

– Han kommer att vara kvar som rådgivare åt mig en stund. Sedan kommer han att ta sig an nya utmaningar som väntar runt hörnet, säger Lars Pettersson och säger följande om varför det blev just Nexus.

– Jag har noga utvärderat flera olika spår. Allt ifrån att starta eget till att köra ett stort företag. När jag summerar plus och minus var det möjligheten att vara med och utveckla Nexus som kändes bäst.

Är det någon särskild anledning till att det blev just ett säkerhetsbolag?
– Jag vill vidga mina vyer och lära mig nya saker. Säkerhet är en viktig marknad och Nexus är ett spännande bolag med god tillväxt som redan nu gör affärer i ett tiotal länder. De stora affärerna görs framför allt i Norden och Tyskland. Det är roligt och stimulerande med internationell business. Det känns inte minst lockande att komma till ett bolag som har Daimler, BMW och tyska försvaret på kundlistan. Kan du göra bra affärer med kunder av den digniteten kan du göra affärer med de flesta.

Och han hoppas infria det löfte han gav i samband med att han lämnade Bisnode.

– Jag har ju sagt att jag vill skratta ofta och det är jag övertygad om att jag får göra här.