king
Tidigare i år lämnade Tommy Palm King för att satsa på virtuell verklighet.

Idag kom alltså beskedet att Activision köper den svenska spelsuccén King för drygt 50 miljarder kronor. En av Candy Crush Saga-pionjärerna, Tommy Palm, sitter idag utanför bolaget och har följt resan utifrån.

– Spontant känns det som en väldigt rolig affär med två jättestarka aktörer som är duktiga inom olika områden, säger han.

Själv kom han till King genom ett förvärv, när bolaget köpte Fabrication Games, och även om det var i mindre skala än dagens jätteaffär finns det vissa likheter.

– Fabrication Games och King var två pusselbitar som föll på plats väldigt bra. Det är lite samma sak här. Activision har hållit på sedan 80-talet och är inte så starka på mobilt, medan King är världsledande i det segmentet. Jag tror att det är en väldigt bra match, säger Tommy Palm, som var med och utvecklade det som enligt Activision var själva kronan i juvelen, mobilplattformen.

– Ja, vårt team gjorde mobilversionen av Candy Crush Saga. Det har varit en spännande resa.

Fick du vara med och casha in då, har du något ägande i King idag?
– Jag kommenterar inte min privatekonomi och vilka aktier jag har.

När det gäller framtiden för den svenska delen av King tror Tommy Palm att den kommer att vara fortsatt stark.

– King är ett internationellt bolag med studior i många städer, och man har satsat stort i Stockholm och Malmö. Det föreställer jag mig att de fortsätter att göra. Det är lite som när EA köpte Dice, och de valde att behålla den svenska verksamheten ganska intakt.

Precis som kollegorna Alexander Ekvall och Lars Jörnow valde han alltså at lämna King och idag är Tommy Palm vd på Resolution Games, som utvecklar vr-spel. Och han tror att den plattformen kommer att växa sig stark på sikt.

Men oavsett aktieinnehav eller privatekonomiska kommentarer, du ångrar inte att du hoppade av från King?
– Jag har fantastiskt roligt på Resolution Games och tycker att det känns fantastiskt spännande.