evry
Fredrik Almén tar från och med idag över rodret på svenska Evry.

Redan i juni stod det klart att Evry och nya koncernchefen Björn Ivroth plockade in sin gamla kollega Fredrik Almén i laget.

Efter ett förlängt sommarlov, även känt som karantän, kunde Fredrik Almén så börja sitt nya jobb hos CGI:s rival i november. Under de första tre veckorna har han ansvarat för bolagets globala sourcing-affär, vilket innefattar verksamheterna i Ukraina, Baltikum och Indien. Nu tar han alltså även över som Sverigechef och ersätter Niclas Ekblad.

– Inledningsvis kommer jag att sitta på dubbla stolar, men den globala sourcingen är en naturlig del av vår leverans, säger han om bolaget som han så sakteliga har börjat lära känna.

Evrys koncernchef Björn Ivroth är dock desto mer bekant.

– Ja, Björn känner jag sedan tidigare. Vi kamperade ihop på CGI, där jag var operativ chef när han var Sverigechef, så vi jobbade nära ihop. Vi har även jobbat ihop på Accenture.

Visste du redan när du rekryterades att du skulle bli Sverigechef eller när fick du reda på det?
– Det är en dialog som har pågått en tid mellan Björn Ivroth och Niclas Ekblad och det var ett ömsesidigt beslut. Niclas har gjort ett jättestort jobb och tagit Evry dit där man befinner sig idag. Nu ska vi nyttja den position vi har och komma högre upp i värdekedjan och flytta oss uppåt mot enterprise.

Så ni ska bli mindre Systeam och mer EDB igen alltså, om man ska prata i kända Evrytermer?
– Både och. Vi ska fortsätta växa där vi är starka. Men det ena utesluter inte det andra. Vi ska fortsätta utveckla vårt samarbete med IBM, och jobba mer med global sourcing och blandade leveranser. Men det är samtidigt väldigt viktigt att vi behåller den kultur vi har i den regionala verksamheten, så vi ändrar inte strategi.

Som Computer Sweden skrev i går hårdnar konkurrensen allt mer för en nordisk aktör som Evry. Och Fredrik Almén säger så här om den stundande kampen mot indierna.

– Vi får hantera det och är redo att möta konkurrensen därute. Vår fördel är att vi har den lokala förankringen och att vi i vår affärsmodell kan erbjuda kunderna det de efterfrågar. Det är ingen one size, fits all-modell hos oss.

I dagsläget är den svenska Evryskaran 2 500 personer stark.

Är ni färdiga med omorganisationen nu eller blir det fler neddragningar?
– Nej, vår ambition är att det vi är klara med det vi har genomfört. Vi planerar inte att göra några fler ändringar.

För Niclas Ekblad innebär dagens beslut att en resa på 26 år tar slut. 1989 klev han in som konsult på Systeam med anställningsnummer 32. Men dagens besked kom knappast som en överraskning för honom.

– Diskussionen har pågått i tre månader kring hur det ska se ut framöver. För mig har det varit klart ett tag att jag ska göra något annat. Det har jag känt själv. Sedan har det varit en tajmingfråga och nu med en månad kvar av året hinner vi ge Fredrik en möjlighet att komma in i det inför 2016, säger han.

Så du har inte fått sparken?
– Nej, vi är jättenöjda med det vi har åstadkommit. Vi har effektiviserat och det har gett ekonomiska resultat, och jag känner mig mycket nöjd med var vi står idag. Vi har skapat en bra plattform att spänna bågen ifrån. Jag har varit med sedan 1989, så det är bra för både organisationen och mig att någon annan tar över när vi går in i en ny fas. Jag är oerhört nöjd över den resa jag har fått göra med massor av fantastiskt kompetenta människor. Och jag har fått vara med att driva upp ett bolag, att ta det till börsen och sedan även ta det från börsen när Apax kom in.

Vad ska du göra nu då?
– Först ska jag ta lite tid att se hur det ska bli framöver, och sedan ska jag fira min 50-årsdag i januari.

Blir du kvar i it-branschen?
– Det kan bli i branschen, det kan bli utanför. Men det viktigaste är som sagt att det ska bli spännande att göra något nytt.