evry
Bengt-Göran Kangas ansluter sig nu till Evrys CGI-koloni.

Koncernchef Björn Ivroth fortsätter plocka in gamla bekantingar i sitt nya lagbygge. Den här gången är det offentlig sektor-chefen Bengt-Göran Kangas som återförenas med sina forna kollegor på CGI. Men den här gången sker det alltså hos CGI:s huvudkombattant Evry.

Exakt när det är dags för Bengt-Göran Kangas att äntra Evrys grå betongkoloss i Sundbyberg återstår att se.

– Det är inte riktigt klart än. Det är en pågående dialog, men det blir någon gång under våren, säger han.

Orsaken stavas så klart karantän, då han precis lämnat ett liknande uppdrag hos konkurrenten CSC, dit han kom i september 2014.

Men det är alltså bara ett drygt år sedan han sist satt i karantän, den gången efter att han lämnat en annan av Evrys rivaler, CGI.

Vad var det för fel på CSC då?
– Det var inget fel alls. Jag var med och tog den första affären inom offentlig sektor på många år, Swedavias driftaffär. Men sedan hörde vännerna på Evry av sig och då kändes det som en bra möjlighet att få göra ett bra företag ännu bättre.

Vännerna på Evry är alltså gamla CGI-kollegorna, koncernchef Björn Ivroth och nye Sverigechefen Fredrik Almén. Och Bengt-Göran Kangas sticker inte under stol med att det var en starkt bidragande orsak till att han lockades till Evry.

– Björn och Fredrik är båda riktigt duktiga och har rätt tänk och förstår den svenska marknaden på ett bra sätt. Sedan upplever jag att vi förstår varandra bra och det ger mig möjlighet att bygga upp en bra verksamhet inom offentlig sektor, säger han och konstaterar att det finns en stabil grund att bygga från.

– Evry är ett spännande bolag som har en bra position i offentlig sektor med avtalet med ESV, och stora kunder, samt stabila och säkra driftlösningar. Det ska bli spännande att få vara med och utveckla det ännu mer.

För Bengt-Göran Kangas har offentlig sektor varit spelplanen under tio års tid. Han säger att det är viktigt med branschkompetens och att förstå kunden. Men påpekar också att skillnaden mellan offentlig sektor och privata kunder inte är gigantisk. 

– Vi har LOU som är ett specifikt regelverk, men annars är det egentligen inte så stor skillnad, säger han.

Sverigechef Fredrik Almén säger så här om at återförenas med sin gamla CGI-kollega:

– Vi är redo att ta nästa steg, och ta en ännu starkare position inom den offentliga sektorn i Sverige. Rekrytering av Bengt-Göran gör att vi nu kan ta det steget. Bengt-Göran har en gedigen branscherfarenhet, i kombination med ett djupt it-kunnande, och kommer att bli en stor tillgång för oss och våra kunder.