TDC

Det är i samband med dagens kvartalsrapport som den danska operatören meddelar att man ska se över vad man ska göra med sin största verksamhet utanför hemlandet, det vill säga den svenska.

På svenska TDC har man dock lagt locket på och hänvisar till den officiella danska kommunikationen.

Bakgrunden till att bolaget nu ser över hur man ska göra är att operatörens företagsförsäljning har gått trögt i flera år. Enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau tvingas företagsverksamheten nu skriva ned värdet på bolaget med 4,6 miljarder danska kronor, och känner sig därför nödgade att spara mellan 600 och 700 miljoner danska kronor.

Läs också: TDC körde ifrån Telia och Tele2 i storaffären

Ett sätt att få in pengar skulle alltså vara att sälja den svenska verksamheten, som idag har cirka 800 anställda.

”Den strategiska genomgången kan/kan inte leda till en försäljning av TDC Sverige. Det kan inte garanteras när en sådan försäljning kommer att ske, om det överhuvudtaget sker”, lyder det inte helt solklara budskapet från TDC:s pressmeddelande.

Vad som däremot framgår desto tydligare från kommunikationen är att TDC Hosting ska vara kvar i TDC:s ägo och alltså inte kommer att ingå i en eventuell försäljning.

Men det går även att krångla till klara besked. För den svenska delen av TDC Hosting, där bland annat det förvärvade skånska bolaget Viridis IT ingår, kommer att ingå i en eventuell försäljning eftersom det bolaget numera införlivats i TDC Sverige.