Evry

Evry plockar säljchef från indiska konkurrenten

Evry fortsätter att bygga sitt nya lag. Efter att ha plockat in gamla kollegor från CGI har nu den nye koncernchefen Björn Ivroth plockat in en parhäst från Accenturetiden. Närmast kommer dock den nye försäljningschefen, Stefan Westlund, från indiska konkurrenten Wipro, där han varit Sverige- och Danmarkschef samt haft nordiskt ansvar för affärsområdet RCTG, som står för Retail, Consumer Goods, Transportation och Government.
Han tillträder sin nya roll på Evry den 1 februari. 

Inte bara haveri för CGI – står Ahlsell bi

CGI har inte bara haft ett Bromöllahaveri i veckan. Konsultjätten har även presenterat två viktiga affärer. Den första är en förlängning av driftavtalet med Ahlsellkoncernen. Det är tredje gången parterna förlänger sitt samarbete. Det nya kapacitet på kran-avtalet är tecknat till och med 2019 och innefattar teknisk och applikatorisk it-drift, kommunikationstjänster och servicedesk.
Dessutom har Solna stad valt att köpa in CGI:s hr-system Heroma. Avtalet, som berör 3 300 användare, är fyraårigt, med möjlighet till förlängning i ytterligare sex år. Ordervärdet ligger på cirka 14 miljoner kronor.

Thomas Ekman tar taxi ut från Tele2

Tele2 Sverige byter vd. Samuel Skott tar över som när Thomas Ekman lämnar. Den nya vd:n hämtas internt, där han började som trainee 2005. Sedan fem år har han varit en del av svenska ledningsgruppen, och har den senaste tiden haft rollen som affärsområdeschef för privatmarknaden. Han tillträder det nya uppdraget den 18 april.
För Thomas Ekman väntar ett nytt vd-uppdrag, på taxibokningsbolaget Cabonline.
– Jag har arbetat för Tele2 de senaste tio åren och när jag blev erbjuden rollen som partner och vd för Cabonlinegruppen kände jag att det var rätt utmaning och rätt tillfälle för mig att tacka ja, kommenterar han sin sorti.

Xerox nästa bolag att klyvas?

Amerikanska printjätten Xerox hakar på trenden att stycka upp bolag. Det är Wall Street Journal som konstaterar att bolaget är på väg att delas upp i en hårdvarudel och en servicedel. Bakgrunden till beslutet uppges vara bolagens senaste förvärv. Precis som vid styckningen av Ebay uppges Carl Icahn vara inblandad, och det framkommer också från Wall Street Journals uppgifter att han kommer att få en styrelseplats efter delningen.

Vaimo köper danskt

Svenska e-handelsbolaget Vaimo fortsätter ta för sig i vårt sydvästra grannland. Den här gången genom att köpa Customerwise, med 18 anställda. Totalt har Vaimo idag 210 anställda.

− Customerwise är en av Danmarks ledande Magentoleverantörer och genom förvärvet är vi nu ett team på 22 personer i två orter, Köpenhamn och Kolding, säger Vaimos vd David Holender.

Riskkapital nästa för flyktad Googlechef

Nyligen avgångne Sverigechefen på Google har gjort klart med ett nytt uppdrag. Nästa anhalt blir riskkapitalbolaget Optimizer Invest, där han ska ha en ledande roll och ”ansvara för nya satsningar”.

– Det här var en möjlighet jag inte kunde tacka nej till. Optimizer Invests goda renommé, finansiella styrka och vilja att satsa på helt nya idéer gjorde att jag inte behövde speciellt mycket betänketid, säger Anders Berglund.

Nordligt nätverkande för IT-Total

IT-Total har tagit hem Boden kommuns upphandling av trådlöst nätverk. Utöver produkter från Dell ska kommunen även förses med administration, övervakning, support, utbildning och konsulttjänster. Avtalet är tecknat på tre plus fyra år.

Lite längre söderut är det 3 500 Chromebookar från Dell och Asus som ligger i IT-Totals leveranspåse. Mottagare är elever och skolpersonal i Sollefteå kommun. Affären inkluderar både hårdvara och logistik och bataljen togs hem i kamp med Atea, Dustin och Ricoh.

– Det är en riktigt rolig affär som vårt gäng i Västernorrland gör. Inte minst då det är ett område som vi fokuserar lite extra på och vill växa mer på, säger IT-Totals sälj- och marknadschef Peter Wallin.

Friskolor köper begagnat från Inrego

Inrego har tecknat ett avtal med Friskolornas riksförbund, som innebär att förbundets 520 medlemmar kommer att kunna köpa återanvända datorer och it-produkter. Totalt driver medlemsföretagen runt 1 100 verksamheter runt om i landet.

– Jag är glad för samarbetet med Inrego. Det skapar möjlighet för våra medlemmar att såväl sänka sina it-kostnader som att minska sin miljöpåverkan. Hållbarhetsfrågorna är viktiga och många friskolor har stort fokus på hållbarhetsarbete, säger Ulla Hamilton, vd på Friskolornas riksförbund.

Koneo skriver in sig på Högskolan i Borås

Koneo Borås har med favoritpartnern Konica Minolta i ryggen tagit hem en upphandling med Högskolan i Borås. Totalt handlar det om 65 multifunktionsskrivare som ska installeras och servas.

– Tidigare hade vi cirka 90 skrivare och MFP av olika fabrikat och modeller, vi köpte cirka fem-åtta nya maskiner varje år i takt med att de gamla behövdes bytas. Vi beslöt oss för att ta helhetsgrepp och byta ut hela maskinparken mot en enhetlig och modern, säger Mikael Lövgren, servicekoordinator på Högskolan i Borås.     

Ohlssons outsourcar på hemmaplan

Landskronabaserade renhållningsföretaget Ohlssons har valt att lägga ut sin it, men håller sig samtidigt på hemmaplan. Uppdraget ges nämligen till IT Gården, som ska leverera molntjänster från Microsoft, serverdrift, backup, övervakning och jouravtal. Det totala ordervärdet beräknas till 3 miljoner kronor.

– Vi valde IT Gården för att de omvandlar våra behov och krav till en tjänst, säger Jimmy Ek, it-ansvarig på Ohlssons.

Nu prisas Siba-veteranen som entreprenör

Vid årets entreprenörstävling valde EY plötsligt att prisa Siba-veteranen Fabian Bengtsson, som tog över som vd på Siba redan 2001. Priset mottogs dock i hans roll på det numera sammanslagna bolaget Netonnet Group, där butikshandel och e-handel ska samsas. Tack vare priset kommer han även att få representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo, där världens främsta entreprenör utses.

”Priskrig, förluster och konkurser har inte avskräckt Fabian Bengtsson. Han startade en imponerande förvandlingsresa där analogt blev digitalt och röda siffror svarta. Fabian är energisk, kreativ och drivande och tycker att man ska vissla på väg till jobbet, inte från jobbet”, löd juryns motivering.

SAP hämtar konsultchef på IBM

Anne Haaber-Bernth är ny Sverigechef för SAP:s konsult- och supporttjänster. Hon kommer närmast från IBM, där hon varit Sverigeansvarig på IBM:s konsultavdelning för infrastruktur. Hon kommer även att ingå i SAP:s svenska ledningsgrupp.

Rekryteringen innebär också att företrädaren, Lars Sönnerberg, tar ett kliv upp, till en motsvarande roll på Norden-nivå, samt kliver in i den nordiska ledningsgruppen för tjänster.

Vd-byte på Ziggy

Digitalbyrån Ziggy Creative Colony byter vd. Finanschefen Ingrid Warming tar över vd-rollen när den tidigare vd:n Jeanna Rutherhill lämnar bolaget.

– Vi tackar Jeanna för två fantastiska år, under de här åren har vi landat många spännande kontrakt, inte minst Telia, säger Ziggys grundare Darja Isaksson.

I samma veva som vd-bytet går Lina Holmgren och Tobian Haire in som partners i byrån.

B3IT vinner SLL-upphandling

Konsultbolaget B3IT har tagit hem ett uppdrag hos Stockholms läns landsting, SLL. Totalt handlar det on 12 000 konsulttimmar där man ska bidra med infrastrukturkompetens till SLL IT och SLL IT:s kunder. Det handlar främst om roller som arkitekter, tekniker, projektledare och kvalitetssäkrare. Leveransen kommer att ske under perioden 1 februari till 31 januari 2017.

Spotifytrio till Izettle

Betaltjänsten Izettle plockar in en trio från Spotify till sitt produktutvecklingsgäng. David Österdahl blir produktchef, Ian Robbins får titeln product owner, och Tom Noble kliver in i en roll som produktmarknadschef.

– Det hände mycket hos oss 2015. Under 2016 kommer vi både att fortsätta bredda vårt produkterbjudande och rekrytera kraftigt, så vi är riktigt glada över att David, Ian och Tom nu är en del av vårt team, säger Izettles produktavdelningschef Peder Stahle.