Guldmyran

Stora delar av branschen samlades på Berns i Stockholm för den årliga utdelningen av guldmyror.

Konceptet var sig likt, men numera är det ett tudelat bolag som står för festligheterna. Och givetvis var både HP Inc och HP Enterprise på plats.

Inte helt oväntat var det dominanten Atea som gick hem med flest guldmyror, då man lyckades kamma hem fyra av tio kategorier. Däribland prestigepriset som årets HP-partner.

Läs också: Atea tårtar konkurrenterna – har 10 miljarder skäl att fira

Även Advania utmärkte sig som dubbelvinnare. Årets uppstickare var Techster, som tog hem tillväxtpriset. 

Här är alla pristagare, med utdrag ur motiveringen:

Partner of the Year
Atea

”Årets vinnare lyckas vara både stora och nära, erfarna och nyfikna, breda och vassa. Hör jublet från skolorna i Småland till gruvorna i Norrbotten, vi är så stolta över att få bygga Sverige med it tillsammans med er”.

Most Strategic Deal
Atea

”Efter tre års hårt och målmedvetet arbete lyckas man på nytt få kundens förtroende att bygga helautomatiserade datacenter och utveckla kundens applikationsportfölj för att bli Cloud Native”.

Client Solutions
B2B IT-Partner

”En fokuserad relationsbyggare som imponerar. Djup specialistkompetens inom Client Solutions, och förmågan att skapa värde hela vägen”.

Print Solutions
Atea

”För det här gänget finns inga dolda utskriftskostnader. Allt grävs fram och redovisas, tydligt och ärligt. Så förflyttar man diskussionen från kostnaden för en maskin till värdet på en tjänst”.

Services
Advania

”Vår pristagare vet hur man driver och vidareutvecklar tjänsteaffären över tid. Nya datacenterlösningar kräver högre servicenivåer och avancerade implementationstjänster. Den installerade basen genererar nya affärsmöjligheter när tjänstebehovet växer i takt med kundens affär”.

Personal Systems
Dustin

”Vi hyllar en partner som lyckats skapa tillväxt i samtliga segment och kategorier trots en marknad i motvind. Ingen är så lyhörd för förändringar på marknaden och så snabb att hitta en lösning, ett nytt erbjudande eller varför inte, en helt ny säljkanal”.

Service Provider
Advania

”Årets vinnare blir större, bättre och faktiskt lite vackrare för varje år. Konceptet är enkelt: Erbjud kunderna agil sourcing så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet”.

Ink in the Office
Office Depot

”Ni förstår och kan förmedla värdet på ny printteknologi. Ert engagemang bidrar till att kunderna älskar HP:s produkter. Ni har bevisat att bläcket är här för att stanna”.

Converged Infrastructure
Atea

”Med djup kundinsikt, ledande spetskompetens och HPE:s konvergerande och hybrida datacenterlösningar har denne partner transformerat kundens utmaningar till en bra affär”.

Growth
Techster

”Vem som säljer mest idag kan vi mäta. Vem som säljer mest i morgon kan vi bara ana. Här ser vi passion, innovation, flexibilitet och nyfikenhet. Och här ser vi resultat. De kan vara en framtida storspelare”.