Assa Abloy
Foto: Assa Abloy

Assa Abloy byter it-leverantör. Låsföretaget har tidigare anlitat Volvo IT, som är på väg att tas över av indiska HCL.

Men nu har Assa Abloy valt att teckna ett nytt femårsavtal med ett annat indiskt bolag, Wipro, som ska ta hand om hela koncernens it-infrastruktur. Låskoncernen har idag runt 44 000 anställda, med verksamhet i drygt 70 länder.

Läs också: Software AG och Wipro kopplar upp saker tillsammans

Det nya avtalet är tecknat i Sverige, men gäller på koncernnivå. Dels ska Assa Abloys existerande datacenter i Emea-regionen konsolideras, dels ska en molnbaserad lösning med infrastruktur och plattform som tjänst implementeras.

– Det vi gör är att vi startar en datacenterkonsolidering, där vi samlar allt i vårt datacenter i Tyskland. Assa Abloy är ett företag som både växer och förvärvar, så det är ett företag med positiv puls. Det gör det extra ärofyllt att vi får vara med på den här resan, säger Wipros Nordenchef Carl-Henrik Hallström.

För Wipros del är avtalet så klart en viktig del i den fortsatta etableringen på den nordiska marknaden.

– Det är en viktig del i vår nordiska resa. Tidigare har det varit mycket affärer inom applikationshantering. Men nu är vi även med på infrastruktursidan. När vi gjorde vår ABB-affär var det en bra start. Det, och den här affären, gör att vi får många användare, och därmed kan vi få in de nordiska språken i våra servicedeskar.

Läs också: Så ska den indiska uppstickaren Wipro erövra Norden

Hur mycket pengar det handlar om har bolagen valt att inte gå ut med. Men på Carl-Henrik Hallström låter det som att det inte bara var en affär som var strategiskt viktig för Wipros utveckling i Norden.

– Det är tillräckligt mycket för att glädje ska uppfyllas på båda sidor.