dustin
Marcus Lindqvist blir ny vd på Qliro Group.

Det var under hösten 2012 som Marcus Lindqvist rekryterades till rollen som Sverigechef på Dustin från HP.

Ganska exakt fyra år senare är det dags för nästa steg, då han tar över som vd på Qliro Group. Där ersätter han Paul Fischbein som i höstas meddelade att han lämnar sitt uppdrag.

Tidsmässigt innebär det efter augusti, då bådas uppsägningstid har gått ut. Fram till dess är Marcus Lindqvist kvar i sin roll på Dustin, som uppger att arbetet med att hitta en efterträdare har inletts.

Har du tröttnat på Dustin?

– Nej, jag trivs på Dustin och är kvar här i sex månader till och jag går till något, inte från något.

Vad är det som lockar med Qliro?

– Det är ett fantastiskt roligt uppdrag, och det ska bli spännande att göra något nytt. Qliro är ett fint bolag med många starka varumärken.

Paul Fischbein har tidigare sagt att han vill bygga ett svenskt Amazon.

Är det ditt uppdrag att fortsätta med det?

– Jag avstår att kommentera det nya jobbet och återkommer när jag har börjat.

På Dustin har Marcus Lindqvist främst varit inriktad på företagsförsäljningen. På Qliro väntar en mer konsumentinriktad värld. Bland de bolag som ingår i Qliro finns exempelvis Cdon.com, Nelly.com, Gymgrossisten.com, Bodystore.com, Lekmer.se, och Tretti.se.

– Jag kommer att kunna dra nytta av mina erfarenheter inom e-handel och försäljning, men samtidigt finns det ju självfallet skillnader mellan Dustins och Qliros verksamhet som jag ser fram emot att jobba med, säger han om bytet av målgrupp.

Dustins koncernchef Georgi Ganev kommenterar Sverigechefens sorti så här i ett pressmeddelande:

– Marcus har målmedvetet och med stor drivkraft bidragit till att utveckla och stärka Dustins position på den svenska marknaden. Jag vill rikta ett stort tack till Marcus för hans engagemang och bidrag och önskar honom all framgång i sin nya roll.