Atea

För första gången på drygt tre år köper Atea ett bolag i Sverige. Den gången var det Exait som köptes upp, och även den här gången landade man i Norrland. Famlandet i förvärvsskogen gjorde nämligen att man till slut hittade ett barr i Östersund.

Det lokala it-bolaget Barret har jobbat mot kunder i Jämtland och Härjedalen i cirka 20 år. Ateas platschef i Östersund, Anders Nordberg, beskriver bolaget så här:

Ateas platschef i Östersund, Anders Nordberg
Anders Nordberg, Ateas platschef i Östersund.

– De jobbar med drift och förvaltning och har gott kunnande inom it-infrastruktur, som är vår favoritgren. De har även stort fokus på molnlösningar och att sälja it som tjänst, så det borde vara ett bolag som passar bra in och det lär bli enkelt att få in i Atea.

Barrets omsättning under det senaste verksamhetsåret var 34 miljoner kronor och bolaget har 25 anställda. Planen är att alla ska följa med till Atea. Det innebär en rejäl utökning av den lokala Ateastyrkan, som tidigare utgjorts av en handfull individer.

– Det är jätteroligt att vi har fått möjligheten att satsa i Östersund, säger Anders Nordberg.

Atea köper Barret från ett gäng på åtta ägare. Ingen av dem finns dock kvar på bolaget utan de flesta kommer att gå i pension.

Men ni räknar med att samtliga anställda kommer att ta klivet över?
– Ja, alla följer med, inklusive Ronnie (Heidenborn, vd på Barret).

Vad blir hans roll?
– Organisationsschemat är inte satt än. Men han kommer att få en roll i bolaget och han kommer att vara en viktig individ för oss.

Vad får ni betala?
– Det är en ägarfråga så det kan jag tyvärr inte gå in på.

Ronnie Heidenborn säger så här om sin nya ägare:

– Atea har en långsiktig strategi med en stark lokal närvaro och tillsammans blir vi en ännu mer kompetent rådgivare till våra kunder. Att vi nu går samman är också bra för våra medarbetare som får goda förutsättningar att utvecklas.