Fjäder i hatten för svenska Sogeti

Konsultbolaget Sogetis Sverige-vd Stefan Ek klättrar inom koncernen och kommer framöver att basa över tio av totalt 15 Sogetiländer. De tio enheterna är Belgien/Luxemburg, Storbritannien, Irland, Tyskland, Schweiz, Spanien, Danmark, Norge, Finland och Sverige.

Från och med 1 april tas hans roll som Sverige-vd istället över av divisionschef Sergio de Brito, som varit med sedan Capgemini drog igång sitt dotterbolag i Sverige.

– Sverige ligger mig nära om hjärtat och jag kommer även fortsättningsvis vara djupt involverad i våra största kunder på den svenska marknaden. Jag lämnar med varm hand över vd-rollen till Sergio de Brito, som jag arbetat nära under många år, säger den gamla Indiana Jones-skådisen Stefan Ek om sitt nya uppdrag.

Fujitsu fortsätter plocka från CGI

Asbjörn Ejsing kliver in som ny chef för infrastrukturtjänster på Fujitsu. Precis som Sverige-vd Karin Schreil Jonsson kommer han närmast från CGI, där han hade en roll som påminner om den han får nu. Det nya uppdraget består i att basa över den japanska konsultjättens it-infrastrukturtjänster inom arbetsplats, datacenter, service desk, datahallar och fältservicetekniker.

– Vi är väldigt glada över att Asbjörn vill vara med på Fujitsus spännande resa framöver. Han har med sig precis rätt erfarenheter och kommer att spela en viktig roll i vårt arbete för att stärka den globala leveranskapaciteten till våra kunder, samtidigt som vi förstärker den lokala närvaron, säger Karin Schreil Jonsson.

Anoto byter ut sin vd

Stein Revelsby, som varit vd på Anoto i fem år, lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan. Istället har styrelsen utsett Joonhee Won till tillförordnad vd.

Bytet sker i samband med att det digitala penn-bolaget vill få in 160 miljoner kronor i en företrädesemission. Joonhee Won har varit ledamot i styrelsen under tre år. Tom Webb, som rekryterades till Anoto i höstas, blir operativ chef.

– Styrelsen har beslutat att det är tid för ett nytt ledarskap och en ny vd som kan ta Anoto till nästa nivå, säger styrelseordförande Jörgen Durban, som även meddelar att rekryteringsprocessen för att hitta ett långsiktigt vd-alternativ kommer att påbörjas inom några månader.

Ordförandebyte i HiQ…

Efter 13 år avgår Anders Ljungh som styrelseordförande i HiQ. Han ersätts av Gunnel Duveblad, som har varit styrelseledamot i konsultbolaget sedan 2007.

Det är en riktig veteran i branschen som tar över. Gunnel Duveblad har haft ledande befattningar inom EDS och IBM, och är idag främst styrelseproffs med uppdrag som styrelseordförande i Team Olivia, Global Scanning och stiftelsen Ruter Dam. Dessutom är hon styrelseledamot i Dustin, Postnord och Sweco.

– HiQ är ett häftigt bolag med en imponerande bredd. En bredd som behövs när digitaliseringen nu slår igenom inom alla områden och branscher. Teknik ska användas till att skapa värde, lösa problem och förenkla för människor – precis det som HiQ står för, säger hon.

… och Acando plockar in ny duo

Lena Eliasson och Cecilia Beck-Friis föreslås som ledamöter till konsultbolaget Acandos styrelse.

Lena Eliasson är personaldirektör på försvarskoncernen Saab och har även haft ledande roller på ABB. Cecilia Beck-Friis har ett förflutet som vice vd på TV4-Gruppen och har även varit cdo på Bonnier. Hon sitter även i styrelsen hos Net Insight och Paradox Entertainment.

Caperio hämtar finanschef hos Telecomputing

Ola Maalsnes blir ny finanschef på Caperio från och med 4 april. Han kommer närmst från rivalen Telecomputing, där han i många år haft motsvarande roll.

”Med sin bakgrund och erfarenhet passar Ola perfekt i vår fortsatta satsning på digitala tjänster till våra kunder”, konstaterar Caperio i ett pressmeddelande.

Caperios nuvarande finanschef, Tomas Ahlsén, får istället en ny roll med titeln finance controller manager.