Efter en utflykt på några år till arkitektfirman Tengbom är Bo Ringdahl tillbaka i it-branschen igen, nu i ett uppdrag som regionchef för Atea i Stockholm. Han säger att han hamnade där via en klassisk rekrytering, och beskriver sin kommande roll så här:

– Jag har precis avslutat ett uppdrag på Tengbom Arkitekter. Atea vill bredda sitt erbjudande mot kunden, från klassisk infrastruktur till mer it som tjänst och funktion, och det passar mig bra, säger Bo Ringdahl, som under sju år var Stockholms-vd på HiQ.

Så du ska konsultifiera Ateas Stockholmsgäng nu alltså?
– Det kanske är att ta i, men trenden har allt mer gått mot att köpa it som tjänst. Och den leveransen kan jag. Tengbom var också en renodlad konsultverksamhet, så det har jag fått med modersmjölken. Jag har kanske inget svart bälte i att leverera hård- och mjukvara, men det kan man utan och innan på Atea. Jag kommer till ett välskött och etablerat bolag, där min bakgrund passar in på ett bra sätt.

Läs också: Nu köper Atea bolag i Sverige igen

Och även om han är en branschveteran blir det premiär för honom med en typisk Stockholmsk it-jobbföreteelse.

Bo Ringdahl
Bo Ringdahl.

– Efter mer än 20 år i branschen kommer jag för första gången få sitta i Kista.

En annan ny grej för den gamle boxaren blir att driva runt i den obligatoriska landslagsjacka Ateafolket gärna bär.

Hur kommer du trivas med att gå runt i den?
– Jag har fått den i alla fall, men jag har inte hunnit packa upp den. Det kan bli kul att gå runt med den. Jag kanske kan ha på mig den när jag tränar.

Ateas vd Carl-Johan Hultenheim välkomnar sitt nyförvärv så här:

– Jag är väldigt glad att välkomna Bo som ny ledare för vår Stockholmsregion och medlem i den svenska ledningsgruppen. Jag är övertygad om att Bosses ledarskap och erfarenheter blir en positiv kraft i utvecklingen av Atea.

Läs också: Jätteaffär för Atea – Västra Götaland köper licenser för 690 miljoner

Bo Ringdahls intåg innebär att den tidigare Stockholmschefen, Christer Eklund, lämnar sin post efter sex år. Han kommer istället att få en roll som övergripande chef för Ateas nationella enheter som hanterar hårdvara, mjukvara samt produktnära tjänster.