Det nya besparingsprogrammet ska genomföras under 2016, men är inte tänkt att påverka årets resultat. Prevas säger att det väntas ge full effekt från och med 2017, och att det sedan ska ge årliga kostnadsbesparingar på minst 20 miljoner kronor.

– Vi ska se över vår kostnadsstruktur och har därför sjösatt det här sparprogrammet. Det handlar främst om fasta kostnader. Vi ser till exempel över våra lokaler där vi kan vara lite mer yteffektiva, säger vd K-G Ramström.

Exakt vad det innebär konkret återstår att se. Men K-G Ramström säger att den svenska verksamheten även fortsättningsvis ska drivas i sex regioner, det vill säga Stockholm, North, Mid, East, West och South. Han vill inte specificera om det är några lokalkontor som ska läggas ner.

Läs också: Prevas tar steget in i iot-gänget

– Vi tror att det finns en hel del yteffektivisering att hämta, men vi ska inte slå igen något av huvudkontoren för regionerna. Det kan hända att något av våra satellitkontor påverkas, säger han.

Det finns även andra typer av fasta kostnader att jobba med.

– Vi har ett antal externa tjänster som vi köper på olika håll som ska ses över.

Vad är det som gjort att ni tvingas vidta de här åtgärderna?

– Vi har brottats med en något för låg beläggningsgrad under ett antal år. Vi försöker växa oss ur det, och det funkar på några ställen men inte på alla. Nu handlar det om att rekrytera rätt typ av kompetens framöver.

Några detaljer i hur besparingarna kommer att slå mot personalsidan vill Prevas inte ge i dagsläget.

Läs också: Gubbtätt i it-toppen – långt kvar till jämställda styrelser

– Vi tittar på vår ledning, våra säljfunktioner och vår business support, och hur den strukturen kan optimeras. Vi gjorde om lite redan i slutet av 2015 och har redan blivit lite effektivare i sälj och ledning.

Men ni har inte gått ut med en siffra på hur många som kommer få gå?

– Jag vill inte förekomma något. Vi tittar på det men det är inga stora varsel som ligger just nu.