Inkclub-vd:n tar över på Swedeltaco

Inkclubs vd Fredrik Brandt tar från och med nästa vecka över vd-rollen på distributören Swedeltaco. Totalt har han varit nio år på Inklclub. Deltacokoncernens vd Siamak Alian, som fram tills nu har haft Swedeltaco-vd-rollen parallellt, säger så här om sin rekrytering:

– Genom Fredrik tillförs Deltaco en gedigen kunskap och kompetens kombinerat med lång erfarenhet från försäljning och marknadsföring inom it-branschen. Genom rekryteringen påbörjas nästa fas i Deltacos utveckling och ger mig samtidigt möjlighet att nu fullt ut fokusera på den fortsatta utvecklingen av Dist IT som påbörjades 2011.

Fler som är glada i hatten

Red Hat fortsätter sin offensiv i Sverige. Efter att ha plockat in HP:s kanalchef Fredrick Ericsson som säljchef är det nu dags för nästa tunga rekrytering. Den här gången är det Ted Schönbeck som lämnar EMC för en roll som nordisk teknikchef på Red Hat. Ted Schönbeck har även ett förflutet på VMware och Dell.

Ted Schönbeck
Ted Schönbeck.

– Det ska bli kul. Det känns som att öppen källkod är mer relevant än någonsin, inte minst med molnet. Och det är varit väldigt trevliga människor som jag har träffat på Red Hat. Det känns som ett bra företag, säger han.

Var det EMC:s stundande sammanslagning med Dell som skrämde bort dig?
– Nej, det var faktiskt en av de saker som gjorde det lite svårare att lämna. Jag har ju själv ett förflutet på Dell och tycker det verkar spännande. Att jag byter beror mer på att jag vill gå till Red Hat.

Vd-byte på Unit4

Stephan Sieber tar över som koncernchef på affärssystemleverantören Unit4. Han har fram tills nu varit global försäljningschef och efterträder José Duarte, som har varit vd sedan 2013. Stephen Sieber kom till bolaget 2014, och tog över rollen som försäljningschef i mitten av 2015. Nu har han alltså klättrat hela vägen till toppen.

Emerse-vd prisas på hemmaplan

Carl-Johan Grund, vd och grundare på teknikföretaget Emerse, har förärats titeln Årets Företagare i Lund. Det skånska bolaget, som jobbar med programmatisk videoannonsering, har i dagsläget 18 medarbetare med kontor i Lund, Stockholm, London och Hongkong. Förhoppningen är dock att så snabbt som möjligt växa verksamheten till cirka 30 anställda, och det finns även planer på att etablera verksamheten på fler platser.

– Det är såklart oerhört hedrande och fantastiskt roligt att Företagarna i Lund har uppmärksammat en i Sverige relativt okänd bransch med enorm tillväxtpotential, konstaterar Carl-Johan Grund efter att ha mottagit priset.