Fortsatt köpenergi på Coromatic

Datacenterbyggaren Coromatic fortsätter sin inriktning mot verksamhetskritisk infrastruktur, och gör nu ett nytt förvärv. Den här gången är det Göteborgsbaserade serviceföretaget Sarcir som köps från det privatägda investmentbolaget SA Invest. För Coromatic innebär det stärkt serviceorganisation i sydvästra Sverige, samt ökad kompetens inom telekomområdet där Sarcir är ett av de större installations- och serviceföretagen.

Bolaget har i dagsläget 35 anställda med en geografisk närvaro på ett tiotal orter runtom i södra Sverige, ochh kommer framöver att verka under varumärket Coromatic.

– Vi förstärker nu Coromatic både geografiskt och kompetensmässigt. Sarcirs starka fäste på telekommarknaden är väldigt intressant för oss eftersom det är ett område som växer starkt inom verksamhetskritisk infrastruktur, kommenterar Anders Tollsten, koncernchef för Coromatic Group.

Øystein öppnar plånboken igen

Vismamaskinen fotsätter tugga i sig bolag i Norden. Den här gången är det mjukvara för skolsektorn som gäller, i form av finska Starsoft.

– Finland är viktigt för Visma och affären stärker vår position där. Användarvänlighet och mobilitet, två områden där Starsoft är starka, är viktiga i vår strategi för molntjänster. Vi är imponerade av företagets organisation och ser fram emot att utveckla verksamheten ytterligare, säger Vismas koncernchef Øystein Moan.

Läs också: Red Hat rustar vidare – här är veckans nya chefer

Elgiganten köper dansk kriskedja

Elgigantens ägarkoncern, Elkjøp, tar över tio butiker från den danska kedjan Fona, som länge brottats med problem. I de tio butikerna ingår bland annat citybutiker som den på Strøget i Århus, och på Nørreport i Köpenhamn.

Elkjøps koncernchef Jaan Ivar Semlitsch säger att det passar bra med den citybutikstrategi som sjösatts i Sverige och Norge, inte minst efter köpet av Phone House.

– De stora säljvolymerna kommer fortfarande från varuhusen utanför centrum och från e-handeln, men vi har bra erfarenheter av citybutiker från Norge och Sverige, och därför är vi glada för den här affären, säger han till danska Computerworld.

Telecomputing shoppar i Göteborg

Telecomputing köper Göteborgsbaserade företaget HC Advance Group, som främst jobbar mot små och medelstora företag, samt marknaden för vård och omsorg. Genom det planerade köpet, som än då länge är villkorat av juridiska och regulatoriska godkännanden, får Telecomputing en tydligare närvaro i västra Sverige, men stärker sig också inom ett viktigt område.

– Vi har en liknande kemi och passar bra ihop. Advances kompetens inom vård- och omsorgssektorn blir ett mycket värdefullt tillskott för oss samtidigt som Advances kunder får en bredare produktportfölj att utvecklas med, säger Telecomputings svenska vd Urban Berlinde i ett pressmeddelande.

Totalvecka för IT-Total

IT-Total presenterar två tunga kontrakt i veckan. Dels ska bolaget leverera ny it-infrastruktur som tjänst till Reitan Convenience, som är bolaget bakom Pressbyrån- och 7 Elevenbutikerna. Leveransen innefattar lan, wifi, gäst-wifi, brandväggar, internet samt fjärråtkomst.

– Det är en kund som ställer höga krav och som genomfört en ytterst noga urvalsprocess där man bland annat besökt kundreferenser. Att vinna denna affär i hård konkurrens visar att vi satsar rätt och har ett starkt erbjudande kring it som tjänst som allt fler kunder efterfrågar, säger Peter Wallin, sälj- och marknadschef på IT-Total.

IT-Total har dessutom tecknat ett avtal med fastighetsbolaget Fabege, som ska flytta sin it-miljö till it-leverantörens datacenter i Stockholm. Åtagandet är inledningsvis på tre år med möjlighet till förlängning.

Erik Olsson bygger webb med Xlent

Konsultbolaget Xlent har i veckan lanserat den webbplats som byggts för fastighetsbolaget Erik Olsson. Webben baseras på den senaste versionen av Episerver, och har utvecklats i samarbete med Milk och Erik Olssons egna kreatörer.

– Med den nya webben får vi ett digitalt skyltfönster som speglar vilka vi är. Oavsett om man når oss från en sökmotor eller Hemnet kan vi ta hand om varje besökare på ett bättre sätt, och paketera informationen efter varje användares situation, säger Michael Manniche, vice vd på Erik Olsson.

HiQ bygger bil-app

Volvofinans Bank vill utveckla nya konsumenttjänster och hat tagit hjälp av konsultbolaget HiQ. Det första konkreta resultatet av samarbetet är nu klart. Den nya mobiltjänsten Carpay har som syfte att förenkla bilrelaterade köp och betalningar.

Tanken är att kunderna ska kunna se transaktioner och saldo, ändra kreditgräns och ta del av aktuella erbjudanden, samt använda sin bonus direkt i mobilen. Tjänsten ger också en översikt av sparkonton, lån och leasing.

Läs också: Våg av smash and grab-kupper mot it-kedjorna – nu inleder polisen stor insats

– Carpay-appen är ett första steg som ger våra kunder full koll på alla köp, samt tillgång till helt nya förmåner kopplat till bilägande. Till exempel blir det möjligt att använda sin intjänade bonus vid tankning på Tanka, genom ett klick i mobilen, säger Conny Bergström, vd på Volvofinans Bank om den nya tjänsten.

Logitech köper hörlursbolag

Schweiziska Logitech köper Jaybird, som bland annat tillverkar sportorienterade hörlurar och aktivitetsmätare. Prislappen är inledningsvis på motsvarande drygt 400 miljoner kronor, men det är en siffra som kan adderas med ytterligare 364 miljoner om de förväntade tillväxtmålen möts inom två år.

Cinteros får sig ny affär till livs

Dynamics CRM-bolaget Cinteros fortsätter göra affärer med fackförbund. Den här gången är det Livsmedelsarbetareförbundet, som beställt ett nytt medlemssystem baserat på Microsofts mjukvara från konsultbolaget. Projektet, som startade i januari, har en planerad leverans under hösten 2016.

– Vi ser att vi kan öka vår medlemsservice med hjälp av Cinteros medlemssystem samtidigt som vi kan vässa kommunikationen gentemot medlemmar och förtroendevalda, säger Eva Guovelin, tredje ordförande på Livsmedelsarbetareförbundet.