Nyligen skrev vi om att hårdvaran fortfarande är en oerhört viktig beståndsdel för Dustin. Men det hindrar inte bolaget att fortsätta göra förvärv av nischade specialistbolag.

Den här gången vill man bredda sig mot hostingtjänster och har därför öppnat plånboken för Stockholmsbaserade Idenet.

– Dustin har väldigt många kunder runt om i Norden och är duktiga på logistik. Vi är framför allt duktiga på hosting så det är en suverän kombination. Vi får ytterligare kunder att sälja våra tjänster till, och de får ytterligare tjänster att sälja, säger Per Werngren, Idenets grundare och vd.

Per Werngren säger att det har funnits flera intressenter innan, men känner sig nöjd över att han kunde signera kontraktet med Dustin igår kväll.

– Vi har blivit uppvaktade av många, men det här kändes helt rätt. Det som känns extra bra är att de uppskattar oss för det vi gör och dessutom känns personkemin helt rätt. Idenet blir ett fristående bolag inom koncernen, så vi fortsätter till väldigt stor del som tidigare. Vi kommer att sitta kvar här med samma neonskylt på dörren som alltid.

Jag antar att du är nöjd idag, hur mycket fick du?
– Det kommenterar vi inte, men det känns som en bra dag. Jag ska precis informera personalen.

Personalen utgörs av cirka 50 personer på Norra Stationsgatan i Stockholm. Under 2015 landade omsättningen på 53 miljoner kronor.

Dustins tjänstechef Jens Haviken säger så här om vad som lockat Dustin att köpa Idenet:

– Vi vill stärka oss inom ett område där vi inte har varit tidigare. Jag känner att det här är ett bolag vi passar väldigt bra ihop med. Vi blir starkare, och kompetensmässigt är det väldigt intressant för oss. De har stark kompetens inom Microsoft och de har en tydlig profil och en infrastruktur som passar oss bra.

Och även om Idenet bara har kontor i Stockholm ser han, och Dustin, det som ett förvärv för hela den nordiska verksamheten.

– Det är det fina numera att det inte spelar någon roll var man sitter. Man kan serva kunder över hela Norden och vi ser det som en tydligt nordisk satsning, säger Jens Haviken.

Ni säger att de ska fortsätta som ett eget bolag. Kommer det att vara så om två år också, eller har de integrerats i Dustin då?
– Det tror jag inte jag ska gå in på. Jag har varit i den här branschen så länge att jag vet att man inte ska prata om vad som händer om två år. Det beror på vad kunderna säger.

Och Per Werngren ser inte heller någon större risk att hans bolag skulle tappa sin självständighet och försvinna in i Dustinklumpen.

– Dustin gillar specialistfokus. Det har de visat efter köpen av IT-Hantverkarna och Commsec, som båda fortsätter att vara specialister inom sina områden. Det gäller även Idenet, som kommer fortsätta operera som tidigare.