Madeogrundare går in i Lexicon

Anders Gratte går in som ägare samt tar plats i styrelsen på Lexicon IT-konsult. Han är en av grundarna av konsultmäklaren Madeo, ett bolag som köptes 2011 och som sedan dess hetat Zerochaos Madeo. Anders Gratte lämnade sitt uppdrag som Europachef på Zerochaos under 2015, och nu är det alltså Lexicon IT-konsult som gäller.

– Det ska bli oerhört kul att tillsammans med ledningen på Lexicon IT-konsult få vara med och fortsätta utveckla verksamheten. Jag hoppas kunna tillföra en hel del genom mina tidigare erfarenheter och kunskaper sedan mina många år i branschen, säger Anders Gratte om den nya utmaningen.

Anders Gratte
Anders Gratte.

– Anders som person är väldigt engagerande och han har förmågan att få både styrelsen och ledningen att arbeta mot gemensamma och utmanande mål, mycket tack vare sin prestigelösa ledarstil i kombination med en positivism som smittar. Vi är mycket glada att ha Anders ombord, säger Lexicons koncernchef Fredrik Jacobsson.

Dustin-Georgi till Tele2

Dustins vd Georgi Ganev föreslås som ett av de nya namnen till Tele2:s styrelse. Det framgår av kallelsen till årsstämman, som äger rum den 18 maj. För Dustin-vd:n är det en bekant miljö som väntar.

– Om stämman väljer mig som styrelseledamot så ser jag fram emot att få arbeta med Tele2 igen, där jag för 15 år sedan började som produktchef i Kista. Jag hoppas kunna bidra med min bakgrund inom telekom i kombination med mina erfarenheter inom framförallt online från Dustin, säger han till IT24 om det nya uppdraget.

Millicoms Afrikachef Cynthia Gordon, samt Sofia Arhall Bergendorff från Google är de två andra namn som föreslås bli ledamöter i Tele2-styrelsen.

Förre Ingrambosssen blir molnpublicist

Tidigare Nordenchefen på Ingram Micro, Magnus Högvall, kliver nu in som vd på molnpublicisten Publit. Han kommer närmast från posten som vd på Aditro Public, men den rollen avvecklades i samband med att bolaget köptes upp av Visma. Han har även ett förflutet som Sverige-vd på Xerox.

– Jag kommer ju mer från storbolagsvärlden men har känt att jag skulle vilja jobba med ett svenskt, ägarlett, produktbolag. Ett bolag med korta beslutsvägar och där man kan samarbeta dagligen med grundare och ledning. Det var verkligen check i alla boxar. Det som slutligen fick mig att ta uppdraget var många och långa möten med grundarteamet, säger han.

På Publit efterträder han en av grundarna, Per Helin, som fortsätter som vice vd med fokus på bolagets internationalisering och affärsutvecklingsfrågor.

Polycom byter Sverigechef

Patrik Hedengren ersätter Susann Hjort i rollen som chef för Polycom i Sverige. Den nya Sverigechefen kom till Polycom 2010, och har haft en roll nordisk säljansvarig för tjänstedelen. Innan dess var han tio år på Cisco.

– Mina ambitioner är att bygga vidare på det starka varumärke Polycom har inom unified communication. Vidare vill jag öka samarbetet och relationerna med våra partner, säger han om sitt nya uppdrag.

Han blir Tres nya marknadsman

Kalle Eliason
Kalle Eliason.

Kalle Eliason blir ny marknadsdirektör på operatören Tre och tar därmed över rollen från bolagets vd Nicholas Högberg som nyligen lämnade bolaget. Kalle Eliasson kommer närmast från en tjänst som marknadschef för Tre Företag. Den nya tjänsten, som inleds den 13 maj, innebär också att han kliver in i ledningsgruppen.

– Kalle är en sann marknadsförare som förstår verksamheten och vad som krävs för att ytterligare stärka Tres varumärke. Han är både en kreativ och en strategisk kommunikatör och jag är väldigt glad att det är just Kalle som kommer att fortsätta guida Tre i framtidens allt mer komplexa kommunikationslandskap, säger Nicholas Högberg om sin efterträdare.

Byter Software AG mot Unit4

Camilla Emlé
Camilla Emlé

Software AG:s marknadschef för norra Europa, Camilla Emlé, lämnar nu det tyska företaget för en tjänst som nordisk marknadsdirektör på affärssystemleverantören Unit4.

– Efter sex år på Software AG känns det mycket spännande att få arbeta med Unit4 Norden . Det är extra roligt att komma in mitt i den transformationsfas som företaget befinner sig i där det satsas stort på den digitala och molnbaserade produktutvecklingen samtidigt som man etablerar en nordisk marknadsorganisation och utvecklar den digitala marknadsföringen, säger hon om bytet.

Spendrups-cio blir teknikboss på Cygate

Fredrik Strandlund kliver in som teknikchef på Teliaägda moln- och systemintegratören Cygate. Han kommer närmast från en roll som cio på Spendrups. Han har även ett förflutet på Telia samt som it-chef för Västerås stad, samt cio och vd på Lexicon IT-konsult.

– Cygate är bolaget inom Telia som skräddarsyr avancerade lösningar till företagskunder. Det är något de har lång erfarenhet av, samtidigt som de under de senaste åren byggt upp ett omfattande molnerbjudande, som är viktigt nu när allt fler verksamheter söker trygga molntjänster. Företaget kokar av aktivitet, säger Fredrik Strandlund om det nya uppdraget.

Telenor Connexion plockar in teknikchef

Martin Whitlock blir ny teknikchef på iot-leverantören Telenor Connexion, där han också tar plats i ledningsgruppen. Han kommer närmaste från Northstream, där han arbetat med strategiutveckling, strategiska upphandlingsprojekt och förändringsarbete för klienter inom telekomindustrin.

– Jag är mycket glad över utnämningen. Jag ser fram emot att med full energi ägna mig åt att hjälpa företaget uppnå sitt mål att designa och leverera smarta och innovativa iot-lösningar, som gör det enkelt för våra kunder att realisera värdet av uppkopplade produkter och tjänster, säger Martin Whitlock.