För ett och ett halvt år sedan köptes molnleverantören Ipeer upp av Telia/Cygate. Nu har bolagets teknikduo Niclas Alvebratt och Simon Ekstrand lämnat bolaget, och drar igång en ny verksamhet hemma i Värmland.

Det nya bolaget, som fått namnet Beebyte, kommer att sälja automatiserade servertjänster via molnet, främst till bolag som har en väsentlig del av verksamheten via webben.

– Kunder är främst små och medelstora företag, som är webbcentriska. Vi har en plattform som skalar väldigt bra prismässigt. Vi ligger ungefär på halva priset jämfört med de stora drakarna. Vi hoppas att det ska rulla in några kunder, säger Niclas Alvebratt, som var affärsenhetschef för Cloud på Cygate fram till februari, men nu alltså lämnat storföretaget för att starta nytt igen.

– Ja, nu är det på ny kula med startup igen. Jag gillar Cygate, men att vara entreprenör är något helt annat. Startuplivet är kul, och det är alltid spännande att bryta lite ny mark på it-marknaden. Vi har etablerat kontakt med en tysk hårdvaruleverantör och har knackat egen mjukvara.

Så det var inte Cygate det var fel på alltså?

– Nej, det är inget ont blod mellan oss, utan jag var kvar till februari och gjorde en överlämning.

Men Beebyte är inte helt ensamma om nysatsningen. Till sin hjälp har man tagit det Karlstadbaserade konsultbolaget Ninetech Partner.

– Ninetech och vi har fört en dialog där de kliver in som delägare. Dessutom kan vi komplettera varandras erbjudande. För oss är det en möjlighet att använda deras konsultkompetens om vi behöver det, säger Niclas Alvebratt.

Och Ninetech Partners vd Ulf Sandlund har också stor tilltro till det nya bolagets kompetens.

– Med Beebyte som en del i vårt ekosystem för digitala affärer förstärker vi vår expertposition, ökar vår kapacitet, samt skapar ett bredare och än mer konkurrenskraftigt erbjudande inom den digitala affären, säger han.