När Atea redovisar sin senaste kvartalsrapport idag framkommer det att omsättningen under årets första kvartal var 320 miljoner kronor högre än motsvarande kvartal ifjol. Och under det senaste året har bolagets svenska omsättning ökat med 1,1 miljard kronor. Det är en tillväxt på cirka 12 procent.

Tittar man på rapporter från analysföretag som IDC, Radar och DMR ligger den genomsnittliga tillväxten under det senaste året runt 2,5-3 procent för den svenska it-infrastrukturmarknaden.

Läs också: Dustinklumpen glufsar i sig hostingbolag

Ateas rival Dustin fortsätter också att växa. Här är den svenska tillväxten lite svårare att få en exakt siffra på, eftersom bolaget redovisar sina kvartalssiffror på koncernnivå. Vid det senaste helårsresultatet redovisas dock siffror för respektive land, och då stod den svenska verksamheten för 53 procent av omsättningen.

Under det senaste året har Dustins koncernomsättning vuxit med drygt 240 miljoner kronor, så försiktigt uppskattat borde bolaget ha tuggat i sig drygt 100 miljoner kronors tillväxt i Sverige.

Men Atea är den av jättarna som växer i särklass mest. Vd Carl-Johan Hultenheim vill dock inte specificera var och från vem miljardtillväxten har hämtats.

– Vi har vunnit den hos våra kunder, säger han.

Men är det någon särskild konkurrent som har tappat till er?
– Jag stirrar mig inte blind på våra konkurrenter.

Hur förklarar du den trenden, att de stora drakarna fortsätter att växa?
– Idag finns det så många möjligheter för kunden att använda för att digitalisera, och då behöver man ha en dynamisk infrastruktur, och då är det bra att jobba med en partner som kan leverera alla delar i det.

Atea har också haft en rejäl tillväxt på personalsidan under det senaste året. Vid utgången av fösta kvartalet var man 162 personer fler än vad man var för ett år sedan. Totalt har svenska Atea idag 2 042 anställda.

Läs också: Nu köper Atea bolag i Sverige igen

Carl-Johan Hultenheim säger att det främst är inom bolagets nya satsningsområden som man har vuxit.

– Det är vår satsning på paketerade tjänster, som molnet, säkerhet och integration som vi har rekryterat. Med de nya tjänsterna har vi kunnat bearbeta mindre och mellanstora företag i storstäderna mer än vi gjort tidigare. Sedan är det lite tack vare att vi nyligen förvärvade Barret i Östersund som siffran har ökat.