Ny chef lämnar Software AG

Software AG:s försäljningschef James Ek lämnar den tyska mjukvarujätten efter tre år. Istället väntar ett uppdrag som ansvarig för CX, det vill säga customer experience, på svenska Oracle. Konkret innebär det att han kommer jobba med Oracles fortsatta resa mot molnet.

– Det här har varit något jag tittat på länge och Oracle har alltid fascinerat mig som bolag. Salesforce och Adobe är några som har drivit på den här utvecklingen. Oracle ska bli nummer ett i molnet, har Larry Ellison sagt, och CX är det som ska driva Oracle dit, säger han om vad som lockar med det nya uppdraget.


Generationsskifte på Incit

Från och med 1 maj tar Mikael Svensson över som vd på affärssystemsbolaget Incit i Norge. Han har arbetat med försäljning och marknadsföring på på bolaget i åtta år, och har det senaste året varit internationell partneransvarig. Nu tar han alltså över vd-rollen och ersätter Göran Johansson, som går i pension efter en 33-årig Incit-sejour.

– Efter att ha arbetat nära Mikael under lång tid, vet jag vilken enorm potential han har. Med Mikael som CEO, kommer vårt norska dotterbolag att blomstra, säger Göran Johansson om sin efterträdare.

Byter pantpengar mot Telecomputing

Mikael Stål blir ny finanschef på svenska Telecomputing. Han kommer närmast från pantmaskinsbolaget Tomra Systems, där han hade en motsvarande roll, men har även ett föflutet som revisor på Deloitte. Han börjar sitt nya uppdrag den 16 maj.

Läs också: Svenskt mjukvarubolag shoppar i Tyskland – här är veckans it-affärer

Hon ska leda Coromatics finska äventyr

Marianne Hynninen är ny vd för Coromatic i Finland, där hon ska leda datacenter- och infrastrukturbolagets fortsatta satsning i vårt östra grannland. Hon kommer närmast från konkurrenten Empower och ersätter Stefan Zilliacus, som fortsätter som senior rådgivare efter att den nya vd:n tillträtt i augusti.

– Vår omsättning har ökat snabbt under de senaste fem åren i Finland och vi är mycket glada över att få med Marianne till vårt team för att stärka laget och accelerera vår tillväxt ytterligare, säger koncernchef Anders Tollsten om sin rekrytering.

Emerse tar säljchef från Metro

Videoannonsuppstickaren Emerse fortsätter hämta in nya namn. Nu rekryterar man Stina Larsson som försäljningschef. Hon kommer närmast från en liknande roll på Metro och får nu i uppdrag att bygga upp en rikstäckande försäljningsorganisation och identifiera nya marknadssegment med tillväxtpotential.

– Vi är redan etablerade på den internationella marknaden. Nu vill vi växa ytterligare i Sverige och jag tror att Stina Larsson kan hjälpa oss med det, säger Carl-Johan Grund, vd och grundare av Emerse.