Efter att det blev klart att Dell köper EMC har det spekulerats i vad det nya bolaget ska heta. Att Michael Dell skulle slanta upp motsvarande 550 miljarder kronor och inte fortsätta döpa bolaget efter sig själv lät ganska osannolikt.

Och så blir det givetvis. Igår på EMC World I Las Vegas avslöjade han att den stora delen av bolaget kommer att heta Dell Technologies.

Läs också: Kulturkrock att vänta när pc-tunga Dell slås ihop med lagringsjätten EMC

Den delen kommer att inkludera det som är Dell idag, plus flera delar av nuvarande EMC. Det är dels divisionen för infrastruktrurlagring, samt flera av dotterbolagen som Pivotal, Virtustream, VMware och de två säkerhetsbolagen inom den nya koncernen, Dells Secureworks och EMC:s RSA.

Michael Dell framhävde som vanligt att man nu kommer att vara det enda bolag som har hela erbjudandet, det vill säga allt från pc till datacenter och molnet. Till skillnad från rivalen HP som nyligen splittat upp de delarna till två olika bolag.

EMC-namnet kommer också att leva kvar. Den del av det nya bolaget som riktar sig mot de största företagen kommer att jobba under namnet Dell EMC.

Michael Dell sade också att det mesta går enligt plan med storaffären, men att det fortfarande finns en del regulatoriska krav som ska uppfyllas, och en del aktieägarfrågor som ska bli klara.

Läs också: Dramatiskt rally på stekhet lagringsmarknad – så ritas kartan om

Även EMC:s vd Joe Tucci var så klart på plats på bolagets stora event, och han pratade om den framtida revolutionen där molnet, internet of things och agil mjukvaruutveckling kommer att dominera, och hur det nya bolaget kommer att dra nytta av det.

– Vi måste återupptäcka konsten att skapa mjukvara. Det kommer att ta it till nya höjder, och ni kommer att se at it-budgetarna kommer att öka signifikant, var hans budskap enligt IDG News.