Han blir nordlig boss på Sogeti

Det blir Per-Johan Alzén som tar över ansvaret för Sogetis Division Norr, vilken innefattar tio av konsultbolagets totalt 21 kontor i Sverige. Han kommer närmast från rollen som ortschef för Sogeti i Borlänge.

Per-Johan Alzéns nya roll innehades tidigare av Sergio de Brito, som tog över som Sverige-vd efter att tidigare vd:n Stefan Ek fick ett tungt uppdrag i Europa.

– Jag har arbetat nära Per-Johan Alzén i många år och har stort förtroende för honom som ledare och affärsutvecklare. Han har dessutom ett stort Sogetihjärta och personifierar vårt företags-DNA, säger Sergio de Brito om sin nya divisionschef.

Byter NTT mot AWS

Brittiska James Wood, som fram tills nyligen basat över den nordiska säljorganisationen för den japanska telekomjätten NTT Communications, lämnar nu det uppdraget för att istället kliva in i en roll som affärsområdeschef för Media and Entertainment på Amazon Web Services, AWS.

Det innebär också att han verkar ha klivit in i tystnad och får istället sin nya roll maskinellt kommenterad via AWS pr-apparat.

Läs också: Byter Software AG mot Oracles moln – här är veckans chefsflyttar

– Norden är en tillväxtmarknad för AWS. Vi utökar hela tiden vårt team och kommer att fortsätta rekrytera i takt med att kundbasen växer, lyder budskapet om vad som ligger bakom bytet från NTT till AWS.

Han tar över franska konsultjätten i Sverige

Franska konsultjätten Atos utser en ny vd för den svenska verksamheten. Från och med 1 maj är det Anders Chrintz som leder bolaget i Sverige. Han kommer närmast från rollen som försäljningschef, men har innan dess ett förflutet på bolaget som under hans tid hunnit heta WM-data, Logica och CGI. Han ersätter Flemming L. Jensen, som lett skutan i fem år.

– Atos är bland världens största it-företag. Vi behöver hjälpa företag skapa de rätta förhållandena för att få upp ögonen för de digitala möjligheter som finns i de kommersiella sektorerna, säger Anders Chrintz om det nya uppdraget.

Ännu en chef lämnar Anoto

Tillverkaren av digitala pennor, Anoto, drabbas av ett nytt chefsavhopp. Nu är det Tom Webb, operativ chef och försäljningschef, som lämnar bolaget. Orsaken som anges är ”personliga skäl”. Vd Joonhee Won tar över ansvaret som försäljningschef med omedelbar verkan, detta som ett tillägg till sitt ansvar som vd. Det framgår av ett pressmeddelande

Läs också: Nytt toppnamn lämnar svenska HP – här är veckans flyttfåglar

24 Solutions blickar utåt med ny teknikchef

Magnus Westling blir ny teknikchef på svenska 24 Solutions, som satsar på en internationell expansion. Han kommer närmast från Accumulate.

De första två länderna ut blir Italien och Turkiet, där företaget har identifierat ett behov av säkra molntjänster, framförallt inom e-handel och betallösningar.

– Nu när 24 Solutions ska expandera internationellt är det här en optimal möjlighet att dela med mig av min erfarenhet. Säker drift och compliance som bas gör det mycket lättare att bygga tjänster inom främst betalindustrin. 24 Solutions har den perfekta plattformen för de idéer som jag vill bygga nu och i framtiden, säger Magnus Westling om det nya uppdraget.