IFS-partner öppnar nytt i Jönköping

Addovation, som levererar tjänster och mjukvara kring IFS Applications, har tecknat ett nytt avtal med IFS, och vill nu fördubbla sin närvaro i Skandinavien. Det ska delvis ske genom att flytta över konsulter från IFS, samt genom att öppna ett nytt kontor i Jönköping.

– Vi ser en ökande efterfrågan efter IFS Applications bland små och mellanstora företag och vi är mycket glada över att kunna expandera i Sverige samt stärka vår verksamhet med skickliga konsulter. Med ett nytt kontor i Jönköping och ett nytt team bestående av experter inom IFS-implementeringar är vi väl rustade för att uppnå lönsam tillväxt och utöka IFS-ekosystemet, säger bolagets vd Per-Inge Sævareid.

Läs också: De tog hem Skogsstyrelsens upphandling – här är veckans it-affärer

Evry bygger vidare med storkunden

Evry förnyar sitt avtal med byggjätten NCC. Det nya avtalet är treårigt med möjlighet till förlängning, och ordervärdet initialt ligger på dryga 125 miljoner kronor.

NCC är kund till Evry sedan 2010 och i det nya avtalet ingår it-drift inklusive service desk och applikationsdrift för hela byggbolagets verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Ryssland. Tjänsterna ska levereras från Evrys datacenter i Kista.

– En väl fungerande och professionell leveransorganisation är vad som krävs för att möta vårt behov av verksamhetsnära it. Evry är en lyhörd samarbetspartner och har under den senaste avtalsperioden byggt upp omfattande kunskap om NCC och våra lösningar, säger Ulf Bylund, ansvarig för IT Operations på NCC.

DGC köper Delta IT

Nätoperatören DGC köper det Stockholmsbaserade it-driftbolaget Delta IT. Bolaget har idag ett tjugotal medarbetare, med månatliga tjänsteintäkter på cirka 3 miljoner kronor. Förvärvet gäller från och med den 2 maj, och bolaget kommer inom kort att döpas om till DGC Delta.

Deltas ägare kommer att vara kvar i verksamheten och grundarna Mattias Karlsson och Mattias Niklasson har också förbundit sig att under maj köpa aktier i DGC för 4,5 miljoner kronor av bolagets huvudägare David Giertz.

– Vi köper Delta för att öka vår konkurrenskraft inom affärsområde it-drift. Vi har själva använt Delta som en underleverantör under flera år och har imponerats av deras kompetens och höga servicegrad. Vårt mål är att få en lika stark position inom IT-drift som vi har på datakommunikationsmarknaden, säger Jörgen Qwist, vd på DGC.

Sjunde AP-fonden drivs vidare av CAG

Det blev konsultbolaget CAG tog hem Sjunde AP-fondens upphandling av it-drift i konkurrens med Virtusa och IT-Mästaren. Det nya avtalet, som är tre plus två år, beräknas vara värt cirka 1,5 miljoner kronor per år och inkluderar leverans och drift av en komplett it-plattform.

– Att få någons förtroende är förstås bra, men ett förnyat förtroende är alltid extra roligt. Det betyder att vi inte enbart utlovat resultat, utan är ett kvitto på att vi faktiskt levererat. Vi ser mycket fram emot ett fortsatt välfungerande samarbete med Sjunde AP-fonden under många år framöver, säger Erik Sjölund på CAG.

Läs också: Förvärvsfest i veckans it-affärer

Kjell jubilerar i Hässleholm

Kjell & Company öppnar idag sin hundrade butik. Platsen för butiken som gör beståndet tresiffrigt är Hässleholm. Prylbutikskedjan grundades 1988, och fram till 2006 växte kedjan ganska blygsamt, med ungefär en butik per år. 2007 tog det dock fart på allvar, och nu är man alltså uppe i 100, åtta i Noprge och 92 i Sverige.

– Från början hade vi ingen ambition att bygga en multinationell butikskedja. Den ambitionen kom först 2005 när vi öppnade våra första butiker i Stockholm och märkte att konceptet fungerade väl där, säger Mikael Dahnelius, tillförordnad vd och ansvarig för butiksetableringar och fortsätter:

– Vi har precis påbörjat expansionen i Norge. I år öppnar vi våra första butiker i Bergen och Stavanger. Målsättningen är att ha runt 60 butiker i Norge. Vi tror även att det finns utrymme för ytterligare 20 till 30 butiker i Sverige.

Elgiganten öppnar också nytt…

Elgiganten ska öppna sin sjätte butik i Göteborgsregionen. I höst ska kedjan öppna portarna till ett nytt varuhus i Partille.

– Vi har en positiv utveckling i Göteborg och Partille är i en stark utvecklingsfas som vi tror väldigt mycket på. Vi har redan idag många kunder från Partille och Lerum och med etableringen i Partille ökar vi servicegraden mot kunderna lokalt. Vi vill finnas där kunderna finns, säger vd Niclas Eriksson. 

… och Komplett öppnar vitt

Komplett har i veckan lanserat sin satsning på vitvaror i Sverige, där man även väljer att satsa på gratis hemleverans.

– Vi har stor erfarenhet av försäljning av vitvaror i Norge. Vi har gjort mycket research i vad som är viktigt för kunderna vid köp av dessa produkter. Det ska vara enkelt att välja rätt produkt och leveransen spelar en stor roll vid köp, säger Lene Iren Oen, kommersiell direktör på Komplett.

Ninetech tar Skypehjälp av TDC

Konsultbolaget Ninetech har tagit in TDC för att utveckla sin Skype for Business-miljö, så att den kan kopplas till företagets mobiltelefoni. Rent konkret innebär det att TDC har integrerat en så kallad SIP-trunk med Skype for Business, så att det blir möjligt att ansluta en ip-baserad växel till det vanliga telenätet över internet.


– Detta är ytterligare ett sätt för oss att förfina kundernas digitala kommunikationsmiljö. Med vår djupa erfarenhet inom Microsoft Skype for Business tillsammans med djup erfarenhet inom telekom kan vi göra unika lösningar för våra kunder. Vårt samarbete med Ninetech är ett exempel på det, säger TDC:s försäljningsdirektör Joakim Harging.

Dialect handlar i Helsingborg

Telekomkedjan Dialect har köpt det Helsingborgsbaserade it-bolaget PM Distribution. Enligt Dialect ska köpet ses som ett led i strategin att förstärka it-närvaron på de orter där det behövs. I det här fallet är det ett tvåmannabolag som omsätter 3 miljoner kronor per år. Förvärvet innebär att verksamheten integreras i Dialect Helsingborg.

– PM Distribution kommer att stärka upp it-affären i Helsingborgsområdet och kompletterar vår befintliga verksamhet på ett mycket positivt sätt. Förvärvet ger oss rätt förutsättningar att ta positionen som lokal helhetspartner inom it- och telefoni för små och medelstora företag, säger Dialects vd John Rydberg.