Förutom att ha rattat Microsoft i Sverige har Per Adolfsson också varit försäljningsdirektör på HP Services, och nu är han Sverigechef på affärsinformationskoncernen Bisnode.

Vad var det som lockade med den här tjänsten?

– De som jag känner i branschen talar väl om det, samtidigt är det lite av en doldis. Ett företag med gott rykte som kan bli synligare. Avega är ju också lite av en utmanare, vilket alltid är kul.

Vad blir dina viktigaste uppgifter?

Läs också: Storaffär skapar ny telekomjätte på svenska marknaden

– Uppdraget jag har fått av styrelsen är ju att bolaget ska ha en lönsam tillväxt. En del av detta är ju att öka synligheten – om fler känner till bolaget är det enklare att rekrytera duktiga människor, till exempel.

Kommer Avega att satsa mer på Microsoft nu när de tar in den före detta Sverigechefen som vd?

– Jag tror inte att det fungerar så enkelt. Men det är klart att det inte är någon nackdel att ha det i cv:et. Jag kan ju branschen sedan den tiden, även om jag kommer att bli tvungen att läsa på en del.

Hur mycket har du följt med i branschen nu under din tid på Bisnode?

– Ganska mycket, men från andra sidan. Det är ju ett företag som köper mycket it – och under den tiden som jag varit Sverigechef har vi köpt in både nytt crm-system och affärssystem. Dessutom arbetar vi ju inom områden som business intelligence och big data.

Läs också: Bankerna i sikte för Avanade – fintech hett för Microsoft och Accenture

Fram till november 2015 var Jonas Bergh vd för Avega. Han tvingades dock sluta eftersom ”det fanns skillnader i synsätt på bolaget framtida strategiska utveckling och ledarskap”. Sedan dess har IBMs förra Sverigechef Johan Ekesiöö varit tillförordnad vd.

Per Adolfsson tillträder sin nya roll den 8 augusti. Fram tills dess fortsätter Johan Ekesiöö i rollen som tillförordnad vd.