Det numera Apaxägda Evry fortsätter att bygga sin nya koncernledning. Anne Ivanoff, som närmast kommer från stålkoncernen Outokumpu där hon varit global chef för Business IT Services, blir nu chef över affärsområdet Global Delivery på Evry.

I den rollen ersätter hon Fredrik Almén, som nu kan koncentrera sig helt på sin roll som Sverige-vd.

Som chef för Global Delivery på Evry kommer Anne Ivanoff att leda en verksamhet som utgörs av 3500 anställda i främst Ukraina, Indien och Lettland. Hon kommer att rapportera direkt till koncernchef Björn Ivroth.

Läs också: Nya Evry uppskattas inte av alla – tunga chefer hoppar av

Hon började sitt nya uppdrag i förra veckan, och det blev rakt ut i hetluften direkt. När IT24 når henne är hon på plats på Evrykontoret i Kiev, och hon säger så här om vad som lockade henne:

– Efter att jag träffat ledningen känns det som ett väldigt spännande uppdrag. Det finns mycket vi kan göra, speciellt i Norge och Sverige där Evry har en stark ställning, och många kompetenta medarbetare.

Hur viktig är den globala leveransen när ni ska fokusera helt på Norden?
– Det är extremt viktigt att behålla det nordiska arvet, och vi har huvudsakligen nordiska kunder. Evry har investerat mycket i Global Delivery, och vi kommer att investera mer.

Och det är inte en helt obekant roll som väntar. Innan Outokumpu har Anne Ivanoff ett förflutet hos Evrys rival Tieto, där hon arbetade mellan 2006 och 2013, bland annat med att ta fram strategin för bolagets globala leveranser, och dessutom ledde hon ett av Tietos leveranscentra i Tjeckien.

– Ja, det finns en hel del likheter, men även en del skillnader. Evry jobbar mycket mer mot små och medelstora bolag, och har som sagt ett flertal starka verksamheter utanför Norden, som i Ukraina och Indien.

Läs också: Evry liknar allt mer CGI – ännu en toppchef byter sida

Och med Anne Ivanoffs intåg har bolaget – med det uttalade målet att bli nordisk mästare i it – även lyckats få in finsk representation i toppen. Evrys närvaro på den finska marknaden har hittills varit betydligt blygsammare än den i Norge och Sverige.

– Ja, mina nya kollegor i Finland är glada över att jag är ombord, säger hon.

Koncernchef Björn Ivroth välkomnar sin senaste rekrytering med följande ord i ett pressmeddelande:

– Global Delivery kommer att vara en viktig del när vi verkställer vår affärsplan på en strategisk, taktisk och operationell nivå. Anne Ivanoff har gedigen erfarenhet från den globala it-tjänstemarknaden, och har haft ett flertal globala chefsroller.