Norden-vd petas på D-Link

Den taiwanesiska nätverksleverantören D-Link centraliserar sin organisation, vilket bland annat får till följd att trotjänaren och Norden-vd:n Mats Brager får kliva åt sidan. Thomas von Baross, som fram tills nu varit vice vd för centrala och östra Europa, blir ny vd för Norden och Benelux.

Den nya europeiska organisationen kommer som tidigare att fokusera på nätverksprodukter för såväl det digitala hemmet som för företag och tele- och bredbandsoperatörer. Thomas von Baross ska alltså leda ena halvan av Europa, medan Stefano Nordio fortsätter basa över södra Europa, Storbritannien och Irland.

Läs också: Efter Phone House-köpet – nu fläskar Elgiganten på rejält

Ytterst ansvarig är dock Kevin Wen, och Europa-vd:n kommenterar sin nya dela upp Europa i två-modell med att bolaget vill bli snabbare och mer konsekvent.

– Omstruktureringen gör att vi kan strömlinjeforma våra beslutsprocesser, samla våra styrkor och öka effektiviteten i organisationen.

Nu byter hon Caperio mot Infront

Ulrika Pernestad lämnar rollen som affärsområdeschef på Caperio för att istället bli försäljningschef på konkurrenten Infront IT-Partner. Hon började det nya uppdraget den 2 maj, och säger så här i en intervju på Infronts sajt om vad som lockade henne dit.

– Jag blev kontaktad av Patrik Sandin på Infront. Jag har genom mina många år i it-branschen sett Infront växa och ta position på marknaden, jag värdesätter bolaget och människorna väldigt högt på företag jag vill arbeta för.

Nexus hämtar mjukvaruboss från Assa Abloy

Säkerhetsföretaget Nexus bygger vidare på sitt nya team. Nu har Magnus Malmström plockats in som mjukvaruchef. Han kommer närmast från Assa Abloy, där han haft titeln produktmarknadschef. Totalt har han jobbat 15 år inom säkerhetsvärlden på olika internationella bolag.

Magnus Malmström
Magnus Malmström.

– Digitaliseringsvågen svepte in för att stanna. Den har skapat ett skifte i behov för bekvämlighet, säkerhet och nya affärsmodeller baserade på molntjänster och mobilitet. Affärspotentialen för Nexus inom denn snabbföränderliga värld med både digital och fysisk access är enorm, säger han.

Läs också: Trots dånet från dödsklockan – så ska HP få fart på pc-försäljningen

Hon tar över marknadsarbetet på Inriver

Pernilla Brodd blir ny marknadschef på Inriver för Europa, Mellanöstern och Afrika. Hon komer närmast från en liknande roll på Consafe Logistics, och har innan det varit på bolag som MA-System, Netch Technologies och Studentlitteratur.

– Vår mjukvara hjälper kunder att berätta bra historier under säljprocessen. Jag siktar på att göra samma sak med vår marknadsföring, säger hon.

Enfo hämtar cio från Atea

Pete Nieminen blir ny cio på finska konsultkoncernen Enfo. Han börjar idag, fredagen den 13 maj, och ansluter från Atea Finland, där han varit teknikchef och rådgivare till ledningen.

– Pete Nieminen har bade förståelse och erfarenhet och kommer att få ett stort värde för oss, lyder de välkomnande orden från Enfos koncernchef Arto Herranen.