I våras blev det klart att Kjell Ahlzen ska lämna vd-rollen på HPE för att bli Sverige-vd på Salesforce den 1 juni. Nu har HPE hittat hans ersättare, och hon hittades internt.

Det blir nämligen Anna Granö som kommer att leda den svenska HPE-styrkan från och med 1 juni. Hon har varit på HP sedan 2011, och har ett förflutet hos två andra it-jättar, dels som konsultchef på Microsoft och dessförinnan hos IBM.

Närmast kommer hon dock från en roll som säljchef för HPE:s nordiska storkunder. Hon är dessutom försäljningschef för det HPE kallar Communications Service Provider i regionen GWE, General Western Europe.

Anna Granö vill avvakta med att ge en intervju tills hon är på plats på det nya jobbet, men lämnar en del kommentarer om sitt kommande uppdrag via mejl. Bland annat beskriver hon sin tid hittills på HP.

– Jag har under fyra och ett halvt år varit ledare för vår strategiska försäljningsorganisation som ansvarar för den totala försäljningen av HPE:s portfölj till våra största globala kunder, i Norden och senare Norra Europa.

På frågan vilka förändringar hon kommer att driva igenom blir det dock inga solklara besked.

– Jag kommer att ge mig själv tiden att lyssna på våra medarbetares, kunders och partners idéer och behov innan jag tillsammans med min ledningsgrupp bestämmer hur vi kommer att implementera HPE:s globala strategi på den svenska marknaden, säger hon och det verkar i alla fall rimma bra med hur hon beskriver sin ledarstil.

– Jag ser mig själv som en ledare som jobbar via mina medarbetare. Jag tror på kontinuerligt lärande och resultatfokus.