Han ska odla IT Gården i Götet

Skånska it-leverantören IT Gården hämtar in en vd till sin Göteborgsverksamhet som etablerades 2014. Thomas Kylerud kommer närmast från rollen som vd på Knowit Infrastructure.

IT Gårdens grundare och största ägare Jan Swedin säger att bolaget är reo för nästa steg, det vill säga att etablera sig i Göteborg, och han beskriver sitt nyförvärv så här:

Thomas Kylerud
Thomas Kylerud.

– Rekryteringen av Thomas Kylerud är en viktig pusselbit i IT Gårdens fortsätta tillväxtresa. Thomas kommer genom sin rutin, kunskap och sin personlighet att tillföra en viktig förstärkning till vår organisation.

Nexus hämtar e-id-boss från Evry

Säkerhetsföretaget Nexus fortsätter rekrytera in nytt folk. Senaste namnet att ansluta är Daniel Hjort, som närmast kommer från konsultbolaget Evry, där han var säljchef och affärsutvecklare inom säkerhet. Nexus beskriver hans nya roll som en nyckelposition när det nya Nexus ska byggas. Hans roll blir att jobba med bolagets e-id-produkter samt att skapa bra relationer till bolagets partner.

Läs också: Konsultbolaget som gör rekordvinst på att vara lagom

Cygate tar in hr-chef från mamma

Teliaägda Cygate plockar in en ny hr-chef från moderskeppet. Utöver att ha varit hr-chef på Telia har Petter Dolk även haft en liknande roll på SAS. Nu blir uppdraget att ta Cygates nya rekryteringskoncept Cygate Kickstart, som körts som pilotprojekt i Stockholm, till 20 lokalkontor ute i landet.

Petter Dolk
Petter Dolk.

– Genom att lyfta fram våra egna medarbetare och deras passion i korta videor, hoppas vi kunna rekrytera både de med erfarenhet från it-branschen och de med andra kompetenser som kanske inte haft en tanke tidigare på att söka sig till vår bransch, säger han.

Från Fabians värld till världens Fabian?

Vi har tidigare skrivit om att Netonnet Groups Fabian Bengtsson, lyfts fram i EY:s entreprenörstävling World Entrepreneur Of The Year. Nu är det också klart att Sibas mest kända ansikte utåt blir Sveriges representant när finalen avgörs i Monaco 7-12 juni, där han ställs mot entreprenörer från 48 länder.

– Modet att tänka och handla annorlunda, har i årtionden präglat min familj och vårt sätt att göra affärer, därför känns det extra roligt att ha fått denna utmärkelse. Jag ser det som ett erkännande för vårt hårda arbete men även en bekräftelse på att vi gör mycket rätt just nu, säger han om utmärkelsen.

Läs också: Atea anklagas för fulspel och dumpade priser

Han ska leda nästa Smartsignsatsning

Svenska Smartsign, som jobbar med digital skyltning, fortsätter att etablera sig i nya länder. Nu är det Polens tur, där verksamheten och försäljningen ska ledas av Piotr Ostaszewski. Han kommer att vara baserad i Warszawa, och har ett långt förflutet inom AV-branschen.

– Jag är jätteglad över att vi fått med Piotr i vårt team och räknar med att vi kommer att se de första affärerna rulla in redan under det andra kvartalet i år, säger Dan Arrias, Smartsigns internationella försäljningschef.