Riksdagen antar Evrys femårsplan

Evry har tecknat ett femårsavtal med Riksdagsförvaltningen, som ska införa Evrys löne- och personalsystem Primula. Det är Riksdagsförvaltningen som är administratör för systemet, och som sådan kommer man även att serva Justitieombudsmannen, JO, med stöd och support.

Totalt är det 1 080 personer som omfattas av avtalet, och ännu en gång är det CGI:s system Palasso som får styrka på foten när Evry tar hem en Primulaskalp.

Läs också: Branschen rasar mot ny miljöskatt – ”allt jobb är bortkastat”

– Riksdagsförvaltningen är en unik och relativt komplex verksamhet som både omfattar vanliga medarbetare och riksdagsledamöter. Det ställer i sin tur höga krav på såväl säkerhet och tillgänglighet som möjligheterna till utveckling och uppföljning, säger Evrys Sverigechef Fredrik Almén.

Avtalet tecknas inom det ramavtal som Evry har med Ekonomistyrningsverket. Det beräknade ordervärdet för licenser, tjänster och drift är 6,1 miljoner kronor.

Vetenskapswebb för Visma

Visma Consulting har fått uppdrag av Vetenskapsrådet att förvalta den digitala plattformen, som utgörs av ett tiotal webbplatser och ett antal andra kanaler.

– Visma har i tidigare sammanhang visat på hög kvalitet i genomförande av uppdrag och förvaltningsåtaganden vilket gör att vi känner oss trygga med att lägga över helhetsansvaret för den tekniska förvaltningen på dem, säger Torulf Lind, it-strateg på Vetenskapsrådet.

PLM Group molnar med Cygate

Återförsäljaren PLM Group ska outsourca sina interna it-system i sju länder, och har då valt att ta hjälp av Cygate och dess VMware-moln, som tog hem kampen mot sex andra leverantörer, där såväl globala som lokala driftleverantörer fanns med.

– Många leverantörer försökte sälja in hårdvara eller andra dedikerade lösningar men vi som själva hostar åt våra kunder visste vad vi sökte och vi fann det i Cygate Hosted VMware. Cygate är också väldigt flexibla och kan bistå med många andra tjänster, säger Andreas Magnusson, it-chef på PLM Group om sitt val.

Sigma är Microsofts svenska favorit

Konsultbolaget Sigma blir den svenska partner som lyfts fram mest vid Microsofts globala partnerkonferens Worldwide Partner Conference. Att Sigma får pris som årets svenska partner motiveras med att de haft tydligt fokus på molnet, internet of things och lösningar för analys. Som exempel i motiveringen lyfts Sigmas samarbete med Nordic Health Innovation kring virtuella hälsorum i glesbygden.

Själva priset kommer att delas ut på WPC i Toronto den 10-14 juli, dit över 15 000 representanter från Microsoftpartner världen över väntas delta.

Bland årets finalister fanns också Göteborgsbaserade mobilbolaget Onevinn som tampas i kategorin Enterprise Mobility. De fick dock nöja siog med en tredjeplats.

Axis köper kundövervakare

Axis köper Cognimatics, vars videoanalysteknik för butiker används för att mäta kunders rörelsemönster i realtid. Bolaget har huvudkontor i Lund och tolv anställda, och dess applikationer används exempelvis för att räkna kunder, analysera köer och för att bedöma ålder och kön på de som kommer in.

– Cognimatics produkter är välkända och framgångsrika inom detaljhandeln, och kompletterar vårt erbjudande på den marknaden. Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra partners och slutanvändare tjänster som fungerar som ett naturligt komplement till deras befintliga Axislösningar, säger Axis vd Ray Mauritsson.

Bilprovningen provar Telias iot

Telia lanserade iot-tjänsten Telia Sense under fjolåret i samarbete med Folksam och Bilia. Nu utökar man med en ny partner, Bilprovningen. Via Telia Sense ska Bilprovningen främst påminna om när det är dags att besiktiga bilen, samt erbjuda tidsbokning i direkt anslutning till påminnelsen.

Läs också: Den här mobilen kostar 115 000 kronor och är utvecklad i Lund

– Det här skapar värde för såväl bilägaren, föraren, passageraren som tjänsteleverantörerna och innebär början på ett helt nytt ekosystem för iot-tjänster. Vi ser enorma utvecklingsmöjligheter och ännu fler användningsområden tillsammans med olika partners, säger Hans Dahlberg, chef för Telia Companys globala iot-enhet.

Nya miljoner till Kivra

Den digitala brevlådan Kivra får in ytterligare 50 miljoner kronor. Det är bolagets största ägare 41an Invest, som är Karl-Johan Persson och Stefan Krooks gemensamma investeringsbolag, och Wallenbergstiftelsernas helägda ägarbolag FAM som båda går in med 22,6 miljoner kronor. För FAM innebär det att ägarandel ökas till 33 procent.

– Med detta kapital säkrat har Kivra all möjlighet att fortsätta att gasa och dra nytta av det momentum som redan uppstått då många av Sveriges största b2c-företag nu ansluter till Kivra i snabb takt, säger Kivras vd Stefan Krook.

Cinteros byter namn

Konsultbolaget Cinteros byter nu namn till Innofactor. Själva samgåendet mellan Cinteros och Innofactor genomfördes i december, med målet att bilda ett stort Microsoftfokuserat företag. Idag har man över 500 anställda i Norden.

Cinteros vd Robert Erlandsson blir kvar i sin roll, men kommer framöver alltså att leda Innofactors svenska verksamhet. Han kommer även att sitta i Innofactors koncernledningsgrupp. Men även om namnet ändras kommer organisationsnumret att vara detsamma.

Needit parkerar hos EET

Needit, företaget som utvecklar och producerar Parkone-parkeringsskivorna, har tecknat ett distributionsavtal med EET Europarts, som ska täcka Skandinavien, Tyskland, Holland, Belgien och Italien.

Bolaget har nyligen lanserat sin app i Danmark, där användaren ska få hjälp att hitta lediga parkeringsplatser, hjälpa dig att hitta tillbaka till bilen om du har glömt var du parkerade, samt informera när parkeringstiden löper ut genom ett larm. Till de övriga marknaderna ska den lanseras under vecka 25.

– Vi välkomnar samarbetet med Needit, och ser fram emot att skapa en ökad kännedom om Parkone i Skandinavien, en produkt som under många år har varit marknadsledande på den danska marknaden. Vår uppgift nu blir att fokusera på försäljningen på de andra marknaderna i Skandinavien och Europa, säger Mats Holmqvist, säljchef för Retail på EET Europarts.